Koalisyon için ilk intiba olumlu görüşmeler sürecek!

Koalisyon için ilk intiba olumlu görüşmeler sürecek!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçimden 63 gün sonra, koalisyon çalışmaları için Başbakanlık Konutu'nda bir araya geldi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimden 63 gün sonra, koalisyon çalışmaları için Başbakanlık Konutu'nda bir araya geldi. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da katıldı. 4 saat 20 dakika süren görüşmelerin ardından AK Parti adına Ömer Çelik ve CHP adına Haluk Koç ayrı ayrı açıklama yaptı. Ömer Çelik, iki liderin mevcut şartlarda Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu içinde hareket ettiğini ve uzlaşılan ve uzlaşılamayan konuları değerlendirdiğini, nihai kararın önümüzdeki perşembe veya cuma günü yapılacak görüşmede verileceğini belirtti. Çelik, "Son noktayı bulana kadar ilk gündeyiz" diye konuştu. Haluk Koç da, CHP olarak Türkiye'yi rahatlatacak bir siyasi irade geliştirmenin gereğini taşımaya çalıştıklarını ifade ederek, "Amacımızın bir kere daha yapıcı, sonuç alıcı ve bugün yaşadığımız çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak bir koalisyon, hükümet sorumluluğunun oluşmasını kolaylaştırmak olduğunu belirtmek istiyorum" dedi. nbsp;

BİR?SOFRADA?BULUŞTULAR
Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmesine yemekte de devam etti. Yemekte bamya çorbası, zeytinyağlı tabağı, salata ve ızgara ile dondurmalı ve böğürtlenli kek olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...