Teröristler öldürülünce PKK'dan uyarı geldi

Teröristler öldürülünce PKK'dan uyarı geldi

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Sultanbeyli'de 3 teröristin öldürüldüğü, 1 polisin şehit düştüğü intihar saldırısı ve çatışmayı üstlenen terör örgütü PKK'dan bir de uyarı geldi.

Terör örgütünün açıklamasına göre saldırıda ölen teröristler örgütün 'Ölümsüzler Taburuna' bağlı Botan Canfeda kod adlı Deniz Uçkun (Muş), Erdal Nuda kod adlı Erdal Yıldız (Ağrı) ve Harun Roman kod adlı Burak Boğakan (Bingöl).
nbsp;
Teröristlerin intihar saldırılarında peş peşe ölmesinin ardından PKK'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. BBCTürkçe'nin haberine göre terör örgütü, üyelerini "Tamamen intiharı amaçlayan saldırılar yapmayın" diye uyardı.
nbsp;
Açıklamada "İkinci bir emre kadar Adana-Pozantı ve İstanbul-Sultanbeyli'deki saldırıların şimdilik ertelenmesi gerekmektedir" denildi. nbsp;
nbsp;
Teröristler öldürülünce PKK'dan uyarı geldi

Pazartesi günü gece saatlerinde Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla, gündüz saatlerinde ise olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine silahla saldırı düzenlenmişti. Silahlı saldırıda Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt çeken şehit olmuştu. Saldırılarda üç polis memuru ve yedi sivil de hafif yaralanmıştı.

Teröristler öldürülünce PKK'dan uyarı geldi

Terör örgütü Sultanbeyli'den önce de Van Başkale'de 1 ton bomba yüklenen araçla intihar saldırısı düzenlemişti. Hain saldırıda 1 terörist parçalanmıştı. Gabar'da üzerinde bomba patlatan bir terörist ölmüştü. nbsp;
nbsp;
Adana Pozantı emniyetine yönelik saldırıda da teröristlerden biri bombayı üzerinde patlatmaya çalışmıştı. Saldırıda 2 terörist öldürülmüş, 2 polis şehit düşmüştü. Ağrı Doğubayazıt'ta ise karakola 2 ton patlayıcı yüklenen traktörle düzenlenen terörist saldırıda nbsp;2 asker şehit düşmüştü. Hain saldırıda terörist parçalanarak ölmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...