İncirlik'ten IŞİD'e bomba yağdı

İncirlik'ten IŞİD'e bomba yağdı

GÜNDEM Haberleri

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İncirlik'ten kalkan F-16 uçaklarının, terör örgütü IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı.

İncirlik'teki hava üssünden kalkan insanlı hava araçlarının (F-16 uçakları) terör örgütü IŞİD'in bazı hedeflerini vurduğu belirtilen açıklamada operasyona yönelik daha fazla ayrıntı verilmedi. CENTCOM, bu operasyonun, Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü misyonunun bir parçası olarak yerine getirildiğini bildirdi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 9 Ağustos'ta, IŞİD'e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonları'nı destekleme çabaları kapsamında ABD Hava Kuvvetleri bünyesindeki F-16 savaş uçaklarından 6'sının ve 300 kişilik bir askerî ekibin İncirlik Hava Üssü'ne vardığını açıklamıştı. nbsp;Türkiye, geçen ay ABD önderliğindeki koalisyonun nbsp; nbsp; nbsp;İncirlik üssünü kullanmasına izin vermişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...