Dolmabahçe saldırganları yakalandı

Dolmabahçe saldırganları yakalandı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı giriş kapısında polislere silahlı saldırı düzenlendi. Kaçan 2 saldırgan da yakalandı.

Saat 14:40 sularında gerçekleşen saldırıda, iki sadırgan önce küçük çapta bir patlayıcıyı nöbet tutan polislere attı. Daha sonra da Dolmabahçe'deki saltanat kapısında nöbet tutan polislere iki kişi ateş açtı. nbsp;

İKİ SALDIRGAN YAKALANDI


Polisin anında karşılık vermesi üzerine saldırganlar koşarak kaçmaya çalıştı. İki saldırgan Dolmabahçe'den Taksim Meydanı'na kadar uzanan, Almanya Başkonsolosluğu yakınındaki İnönü Caddesi'nde yakalanarak gözaltına alındı.

Dolmabahçe saldırganları yakalandı

VALİLİK'TEN DOLMABAHÇE SALDIRISI HAKKINDA AÇIKLAMA


İstanbul Valiliği, Dolmabahçe'deki silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren Terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır" denildi.

Dolmabahçe saldırganları yakalandı

Valilik açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:
"19.08.2015 Çarşamba Günü saat 14:30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı'ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yönelik terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir.


Güvenlik güçlerimiz tarafından anında karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan teröristlere yönelik bölgede yapılan operasyonlar sonucunda; 2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombası, 1 adet otomatik silah, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmiştir.

Dolmabahçe saldırganları yakalandı


Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır.
Güvenlik güçlerimizin herhangi bir kayıp vermediği saldırı ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmektedir."


Saldırganlar Alman Konsolosluğunun önünde cephaneleriyle birlikte kıskıvrak yakalandı.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ


Dolmabahçe'deki silahlı saldırının ardından polisler hemen olaya müdahale etti. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.


İnönü Stadyumu'nu Taksim'e bağlayan cadde ve Kabataş - Beşiktaş yolu trafiğe kapatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...