Yıldız'dan Demirtaş'a: Teröristle askeri nasıl aynı kefeye koyabiliyorsun?

Yıldız'dan Demirtaş'a: Teröristle askeri nasıl aynı kefeye koyabiliyorsun?

GÜNDEM Haberleri

Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nın Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nın Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı. 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti'nin hedef alındığı bir ortamdan koalisyon kurulması süreçlerine geçildiğini ifade eden Yıldız, "Karşımızdakiler, yüzde 60'lık blok, yeni seçim hedeflerini belirledi. AK Parti'nin birinci parti olmaması için çalışacaklarını ifade ediyorlar. Ancak şunu belirteyim ki, her şeyin siyaseti yapılır ama şehitlerimiz üzerinden siyaset ve hesap yapılmaz" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı "Ama'sız silahlar bırakılsın" çağrısına tepki gösteren Bakan Yıldız, şöyle devam etti: "Terör örgütü ile devletin askerini, polisini nasıl bir kefeye koyarsın? Kandil, 'Gezi ruhunu canlandırın, birlikte bir sinerji oluşturalım, Kandil'de ölenlerin gereğini yapalım' diyor. Bugün mevzu olan ülkenin kendisidir. Gezi olaylarının tek başına çayır-çimen olayı olmadığını o zaman da söyledik, şimdi de söylüyoruz. 'Ama'sız silah bırakacaksa, PKK silahlarını bıraksın. Siz bu ülkede olmayan güveninizi, bir kez daha kaybettiniz. PKK silahlarını bırakacak, bir daha almamak üzere gömecektir. AK Parti'yi DAEŞ'e destek olmakla suçladılar. Çözüm sürecinde de partimizi PKK'ya destek vermekle suçladıkları gibi. Şimdi de PKK'yla yapılan mücadeleyi eleştiriyorlar. Oyunun farkına varmamız lazım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...