Tekrar seçim kesinleşti

Tekrar seçim kesinleşti

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı Yılmaz'ı kabul etti, erken seçim sürecini başlattı.

Haber Merkezi ANKARA
Hükümet kurmak için tanınan 45 günlük süre sona erdi, erken seçim süreci resmen başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün anayasa gereği, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ı kabul etti ve seçimin yenilenmesi kararını aldı. Karar, Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "7 Haziran 2015 tarihindeki 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında, TBMM Başkanlık Divanı seçiminin tamamlandığı 9 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, Anayasada öngörülen süre zarfında, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptıkları görevlendirme akabinde, tüm siyasi partilerle gerçekleştirilen temaslara rağmen Bakanlar Kurulu kurulamamış, mevcut şartlarda da kurulamayacağı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, seçimlerin yenilenmesi kararının alınması zarureti hasıl olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız, TBMM?Başkanı Sayın İsmet Yılmaz ile istişare ederek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermişlerdir" denildi.
SÜREÇ?NASIL?İŞLEYECEK
Önce seçim kararı Resmi Gazetede yayımlanacak. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurması için bir milletvekilini görevlendirecek. Bu kişi de kuvvetle muhtemel Ahmet Davutoğlu olacak. Davutoğlu, bugün saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilecek. Daha sonra oy oranlarına göre CHP, MHP ve HDP'den hükümete üye vermesi istenecek. Üye verilmemesi durumunda Meclis dışından da bağımsız kişiler hükümete atanabilecek ve 5 gün içinde geçici hükümet oluşturulacak.
'GÜVENOYU'NA GEREK YOK
Yenileme kararının Resmi Gazete'de ilanından itibaren 5 gün içinde kurulan Geçici Bakanlar Kurulu için güvenoyuna başvurulmuyor. Geçici kabine, seçim süresince ve yeni Meclis toplanıncaya kadar görev yapıyor. Seçimin yenilenmesi kararının alındığı günden sonra gelen 90'ıncı günü takip eden ilk pazar nbsp;günü ise seçim yapılması gerekiyor. Ancak Yüksek Seçim Kurulu, bu süreyi 60 günde tamamlamayı planlıyor.
BEYAZ SARAY'DAN RANDEVU İSTEMEDİK!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Beyaz Saray'dan randevu verilmediği yönündeki iddialara, Beştepe'den yalanlama geldi. Ziyaretle ilgili ABD nezdinde henüz resmi girişimde bulunulmadığını belirten Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ortaya atılan iddianın hiçbir dayanağının olmadığını vurguladı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...