Bunlar mı sivil?

Bunlar  mı sivil?

GÜNDEM Haberleri

HDP'li yöneticilerin 'sivil' dediği militanlar dün yine terör estirdi, can güvenliği olmayan bölge halkı evlerini terk edip akrabalarına sığındı.

Sözde özerklik ilan edip sokakları köstebek yuvasına çeviren PKK yandaşları, dün Hakkari'de tuzaklı barikatlar kurup güvenlik güçleriyle çatıştı. “Siviller öldürülüyor” yaygarası koparan HDP'li yöneticilerin sözünü ettiği “sivil”lerin ellerinde yine otomatik silahlar vardı. Kıran mahallesi zırhlı araçlarla ablukaya alınırken, Berçelan mahallesinde karşılıklı silah sesleri geldi. Mahalle aralarına giren bazı zırhlı araçlar ise mutfak tüpüyle desteklenmiş barikatların etrafında bekleyenlere gaz bombasıyla müdahale etti. Silah sesleri ile yankılanan Hakkari'de çarşı esnafı kepenk kapatmak zorunda kaldı. Paniğe kapılan mahalle sakinleri koşarak evlerinden ayrıldı. 
Emniyet'e sunulan istihbarat raporlarında, 12 ilçenin 'yüksek risk' oluşturduğu uyarısı yapıldı. Raporda PKK'nın 'kurtarılmış bölgeler' oluşturmak için halka baskı yaptığına, bağımsız alanlar ve kanton bölgeler kurmaya çalıştığına dikkat çekildi. Yüksekova, Cizre, Silopi, Çukurca, Nusaybin, Şemdinli, Eruh, Varto, Bulanık, Lice ve Kulp gibi ilçelere, kırsaldan gelen silahlı milislerin yerleştiği, hücre evler oluşturulduğu, mühimmat ve cephanelik depolandığı kaydedildi. Bu ilçelerde 200'e yakın silahlı militanın varlığının söz konusu olduğu, örgütün dağ kadrosundaki silahlı militanlarının da gece karanlığında şehirlere sızdığı ve çatışmalara katıldığı belirtildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...