Yepyeni MGK

Yepyeni MGK

GÜNDEM Haberleri

Milli Güvenlik Kurulu, çarşamba günü ilklerle toplanacak. Gündemin en önemli maddeleri seçim güvenliği ve terör.

Buket Güven ANKARA - Türkiye artan terör olayları ve erken seçimi tartışırken Milli Güvenlik Kurulu (MGK), seçim hükümeti ile toplanıyor. İki ayda bir yapılan ve en son haziran ayında toplanan MGK'nın aslında ağustosta yapılması bekleniyordu. Ancak yoğun gündem nedeniyle 2 Eylül'e ertelenmişti. Başbakan Yardımcılığına getirilen Tuğrul Türkeş ve Cevdet Yılmaz ile yeni İçişleri Bakanı Selami Altınok MGK'ya ilk defa katılacak. Dışişleri Bakanlığı'na getirilen Feridun Sinirlioğlu ise, müsteşar olarak yer aldığı toplantılara bu defa bakan sıfatıyla iştirak edecek. MGK üyesi olmayan bakanlıklara getirilen HDP'li iki isim zirvede yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşecek toplantıda hem mevcut durum hem tedbirler konuşulacak. Terör örgütünün bazı belediyelerle devreye soktuğu sözde "özyönetim"in yansımaları ele alınacak. 

SEÇİM GÜVENLİĞİ?MASAYA?YATIRILACAK

Seçimin güvenli bir ortamda yapılabilmesi için izlenecek strateji değerlendirilecek. Toplantıda ABD ve Almanya'nın çektiği Patriotların yerine nasıl bir güvenlik önlemi alınacağı da değerlendirilecek konular arasında. Ayrıca IŞİD terör örgütüne karşı uluslararası koalisyonda aktif olarak yer alan Türkiye'nin atacağı adımlar da masaya yatırılacak. Öte yandan YAŞ kararlarıyla Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturan Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı iken de MGK'da yer alıyordu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi de MGK'ya ilk defa katılan komutanlar... 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...