Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kilis'te askerlere ateş açıldı: 1 asker şehit

Kilis'te askerlere ateş açıldı: 1 asker şehit

GÜNDEM Haberleri

Suriye sınırındaki Kilis'te, IŞİD'in etkin olduğu bölgeden Türkiye sınırına ateş açılması sonucu 2 asker yaralandı.

Yaralı askerlerden biri, kaldırıldığı hastanede şehit oldu... Olay sonrası 20:30'dan itibaren IŞİD'in sınır ötesi hedefleri tank toplarıyla yoğun şekilde ateş altına alındı.

Kilis'te görevi yapan askerlere IŞİD'in etkin olduğu bölgeden açılan ateş sonucu 2 asker yaralandı. Askerlerden biri kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Yaralı olan askerin ise kayıp olduğu belirtildi...  Olay sonrası IŞİD'in sınır ötesi hedefleri tank toplarıyla yoğun şekilde ateş altına alındı.

Vali Süleyman Tapsız, saat 18.00 sıralarında Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerin üzerine, Suriye tarafından Türkiye'ye geçmeye çalışan bir kaçakçı grubunun ateş açması sonucu çatışma çıkığını ifade ederek, “Bu esnada maalesef bir şehit oldu, bir askerimizde kayıp bununla ilgili olarak inceleme ve araştırmalar devam ediyor. Bu çatışmaların olduğu bölgede sınırımızda DEAŞ'ın kontrolü olan bir bölgedir. Bölgede jandarmamızın sınır birliklerimizin operasyonları ve incelemeleri devam ediyor” dedi. Öte yandan şehit olan askerin Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Seylen (21) olduğu, bir askerin ise şoka girmesi nedeniyle hastaneye getirildiği öğrenildi.

TSK'dan açıklama

"01 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda Kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

"Şehidimiz, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem"

Ak Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, şehidin, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem olduğunu söyledi.
      
Polat, hastane çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür terör olaylarının son dönemlerde sıklaştığını ifade etti. Polat, şunları kaydetti: "Şehit Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem. Milletimizin başı sağ olsun. Bu tür terör olayları her zaman var. Allah milletimize güç versin. Acı kaybımız. Çok da fazla konuşmaya gerek yok. Ruhu şad olsun."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...