Erdoğan net konuştu

Erdoğan net konuştu

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler hüsrana uğrayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılışı nedeniyle yayımladığı mesajında, yargı tarafsızlığına vurgu yaptı. Yargıya son dönemde en büyük zararı, yargıyı kendi tekeline almak isteyen bir takım grupların verdiğini kaydeden Erdoğan şunları kaydetti: “Adalet teşkilatı içinde hizipleşmelerin oluşması ve kimi yargı mensuplarının vicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları doğrultusunda karar vermeleri hepimizi üzmüştür. Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak, iç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Bu konuda en büyük görev adalet sistemimize düşmektedir.” Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de konuşmasında, son dönemde artan hâkim ve savcılar hakkında açılan soruşturmalar ile tutuklama kararlarına atıf yaptı. Cirit, “Elbette bu, bir hukuk devleti için iftihar tablosu olamaz. Ancak her türlü cemaat-cemiyet çıkarının toplum çıkarının yerine ikame edilmesinin de hiç bir mazereti olamaz” dedi. Cirit, Türkiye'de Yüksek Mahkemelerin Anayasa uyarınca “aynı seviyede” olduklarını da belirterek, “Suçların cezasız kalmaması için gerekli toplumsal savunma mekanizmasının işletilmesi ve aynı suçu işleyenler arasında ayrım yapılmaması bakımından Yüce Divan görevinin Yargıtay'a verilmesi gereklidir” diye konuştu.

DEVLETİN ZİRVESİ BULUŞTU

Adli yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da aralarında bulunduğu isimler katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...