Demirtaş: Doğu'da seçim şartları yok

Demirtaş: Doğu'da seçim şartları yok

GÜNDEM Haberleri

Çözüm sürecini suistimal ederek 7 Haziran seçimlerinde halka baskı uygulayan HDP panikte! Silah zoruyla oy isteyen PKK ağır kayıp aldı.

KCK elebaşları tutuklandı. Devlet, sandık güvenliği konusunda taviz vermeyecek. Partililerinin 7 Haziran'da olduğu rahat hareket edemeyeceğini anlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şu anda doğuda seçim yapılabilecek şartların bulunmadığını söyledi. Meclis'te gündemi değerlendiren Demirtaş şöyle dedi: “Bölge hakkında bilgilendirme yapan milletvekillerimiz 'Bu koşullarda sandık kurulması, seçim kampanyası yapılması imkansız' dedi. AKP'nin de istediği zaten bu. İstese seçim koşullarını bir günde oluşturabilirler. Zannedersem hükümet bunu bir plan ve program çerçevesinde yürütüyor. Cumhurbaşkanı da '1 Kasım, 7 Haziran gibi olmayacak' dedi. Sandıklara baskı hazırlığı yapılıyor. Oyları düşmeye devam ederse seçimi erteleyebilir, iptal edebilirler.” Demirtaş, Emek Partisi'nin kararına uyarak bakanlık teklifini reddeden Levent Tüzel'e de sert çıktı. “HDP'nin aldığı bir kararın başka bir partide değerlendirilmesi bu hukuka aykırıdır” diyen HDP Eş Genel Başkanı, Tüzel için ayrılma sinyali verdi. PKK'nın Diyarbakır'da öldürdüğü doktorla ilgili de konuşan Demirtaş, “Bunu kesinlikle lanetliyoruz. Bu en ahlaksız savaş koşullarında bile kabul edilemez” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...