'Önce memleketim' dediler, aday oldular

'Önce memleketim' dediler, aday oldular

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin ağır isimlerinin birçoğu aday adaylığı için memleketini tercih etti. Artvin doğumlu Faruk Çelik ise, Bursa'ya döndü.

İsmail Sonsuz ANKARA
Hem olağan kongreye hem milletvekili seçimlerine hazırlanan AK Parti'de alt komisyonlar dünden itibaren aday adaylarının başvurularını incelemeye başladı. Partinin birçok önemli isminin memleketinden aday olduğu görüldü. Taner Yıldız, Mustafa Elitaş ve Sadık Yakut Kayseri'den, Ömer Çelik Adana'dan, Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'dan, Nurettin Canikli Giresun'dan, Mehdi Eker Diyarbakır'dan, Bekir Bozdağ Yozgat'tan, Recep Akdağ Erzurum'dan, Hüseyin Tanrıverdi Manisa'dan, Necati Çetinkaya Elazığ'dan, Ayhan Sefer Üstün ve Şaban Dişli Sakarya'dan, Bayram Özçelik Burdur'dan, Mehmet Sarı Gaziantep'ten, Nevzat Pakdil ise Kahramanmaraş'tan aday adaylığını koydu.
BÜYÜKŞEHİRLER...
21. 22. ve 23. dönem Bursa'dan; 24. dönemde Şanlıurfa'dan milletvekilliği yapan Artvin doğumlu Faruk Çelik, AK Parti'nin '3 dönem kuralı' gereği bir dönem dinlenmişti. Çelik, 26. dönemde Bursa'dan Meclis'e girmek için yeniden başvurusunu yaptı. Yine partinin ağır isimlerinden Binali Yıldırım, Burhan Kuzu ve Hayati Yazıcı İstanbul'u; Haluk İpek, Bülent Gedikli ve Beşir Atalay Ankara'yı tercih etti. 
TÜRKİYE'Yİ KUCAKLAYACAK
 Alt komisyonların çalışması sonrası, ara komisyonların devreye girerek ilk elemeleri gerçekleştirmesi bekleniyor. Ara komisyon, aday adaylarının dosyalarıyla birlikte kanaat önderlerinin değerlendirmeleri, illerle ilgili kamuoyu anketleri ve mevcut vekiller hakkındaki karneleri derleyerek üst komisyona verecek. Üst komisyonun kongrenin hemen ardından çalışmalara başlaması ve 18 Eylül'e kadar 550 kişilik milletvekili aday listesini oluşturması öngörülüyor. Muhafazakar kitleyle birlikte, Milli Görüş, Ülkücü camia ve farklı kesimleri temsil eden adaylar da AK Parti listelerinde olacak. MHP'den ihraç edilen Tuğrul Türkeş'e adaylık teklifi götürülmesi de gündemde. Doğu ve Güneydoğu'da PKK karşısında devletin yanında olan ailelerden isimlerin aday gösterileceği belirtiliyor. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...