Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasi değil ihanet sorunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasi değil ihanet sorunu

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, 'Dünyanın hiçbir yerinde ne siyasetçilerin, ne medyanın, ne de aydınların gerçek dışı algılar oluşturarak çalışma hakkı yoktur, bu ihanettir' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Yönetim Kurulu Üyeleri ve üniversite rektörlerini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda YÖK üyeleri ile rektörlere hitap eden Erdoğan yaptığı konuşmada, 2. Viyana Kuşatması sırasında kendince, "Osmanlı'ya ders vermek" isteyen Murat Giray Han'ın ihanetinin ve Bulgar Ordusu'nun Edirne'yi işgali sırasında, iç siyasi çekişmelerden kaynaklanan sebeplerle "Enver gireceğine Bulgar girsin" diyenlerin ihanetinin çok iyi bilindiğini belirtti. Bugün de "Erdoğan kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun" gibi bir akıl tutulmasına kapılanlar olduğunu ifade eden Erdoğan, "Türkiye, PKK terörü, DHKP-C terörü, DEAŞ tehdidi, paralel devlet yapılanması ihaneti karşısında mücadele verirken böylesine küçük hesaplar peşinde koşanları şiddetle kınıyorum. Milletimiz, ülkenin huzuru ve refahı için eksiğiyle, fazlasıyla çalışanları da taş üstüne taş koymadığı, tek bir çivi çakmadığı halde sadece hizmet edenlere çelme takmanın peşinde olanları da görüyor. Şahsen ben, yaptığım her şeyin hesabını bu dünyada milletime, ebedi alemde Rabbime vermeye hazırım. Demokrasilerde bu hesaplaşmanın yeri sandıktır, seçimlerdir. Şahsım başta olmak üzere hükümet de devlet de yıllardır baskının değil, özgürlüğün, öldürmenin değil, yaşatmanın mücadelesini verdik. Bugün ortaya çıkan tablo için bir suçlu aranacaksa, bakılacak olan yer Ankara değil, Kandil'dir. Sorumlular hükümette değil, örgütün yönetiminde ve tercihlerini demokrasiden yana kullanamayan onların güdümündeki partide aranmalıdır. Çatışmaları başlatan, çözümü bitiren terör örgütü ve onun uzantısı olan siyasi partidir. Terör örgütünün silahları bırakmasının dışında görüşülecek müzakere edilecek bir şey yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde ne siyasetçilerin, ne medyanın, ne de aydınların kendi devletinin aleyhinde yalanla iftirayla gerçek dışı algılar oluşturarak çalışma hakkı yoktur. Bu demokrasi ve özgürlük meselesi değil, bu ihanet sorunudur. 
HAİNLER PANİK İÇİNDE
PKK terör örgütüne yurt içinde ve yurtdışında çok ciddi zararlar verildi, binlerle ifade ediliyor. Son gelişmeler onun paniğidir" dedi. Katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayınında yaptığı açıklamalar hakkında da değerlendirmede bulunan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bir tv programında bana 400 vekille ilgili soru soruldu. Kendilerine 7 Haziran seçimleri öncesinde Kırşehir'de yaptığımız törende '400 milletvekili alacak bir partiyle yeni Türkiye kurulabilir' dedim. Hemen tweetler başlıyor. Basında amiral gemisi olduğunu söyleyenler bu konuda başlıyor. 'Yani 400 vekil alsaydınız Dağlıca olmayacak mıydı', diyor. Bu kadar hedef saptırma olabilir mi? Sen nasıl medyasın? Ondan sonra 10 dakika geçiyor, kaldırıyor. Ama önce zehri atıyor. Bu nasıl bir medyada dürüstlüktür? Ondan sonra kalk, e biz aramızda toplantıyı yaptığımız zaman medyada dürüstlük ilkeleri değişmez. Nasıl dürüstlükse"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...