Bordo bereliler İngilizleri panikletti

Bordo bereliler İngilizleri panikletti

GÜNDEM Haberleri

TSK bünyesindeki Özel Kuvvetler'in, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü başarılı operasyonlar İngiliz basınını rahatsız etti.

Bordo Bereliler'in Kuzey Irak'a girmesi, 400 teröristi öldürmesi, 12'si bombacı 100 haini de paketleyip getirmesi İngilizler'i paniğe itti. Birçok İngiliz gazetesi, "Türk ordusu, Kuzey Irak'a girdi, PKK'ya ağır darbe vurdu" diye yazarak, uluslararası camiaya, 'Acil Türkiye'ye müdahale edin' çağrısında bulundu...


İngiliz panikte Kraliçe II. Elizabeth'in adamlarıyla yönettiği İngiliz medyasında Bordo Bereliler paniği başladı. Daily Telegraph, Independent, The Times, BBC ve The Guardian, Bordo Bereliler'i manşetlerine taşıdı. Birbirinden farklı rakamlar veren ve Bordo Bereliler'in en az 400 PKK'lıyı öldürdüğünü, 12'si bomba uzmanı 100 teröristi de paketleyip Türkiye'ye getirdiğine dikkat çeken gazeteler, dünyaya çağrı yaptı. Dağlıca saldırısından sonra sınır ötesine geçen Bordo Bereliler'in PKK'ya ağır kayıplar verdirdiğini belirten İngilizler, buna bir müdahalenin şart olduğunun altını çizdi.


'TÜRK' GÖRÜNÜMLÜ
Çünkü tam destek verdikleri PKK'nın zor durumda kaldığı, Kuzey Irak yönetiminden de hiç destek bulamayan teröristlerin yok oluşunu, sadece uluslararası camia ile durdurabileceğini düşünen İngilizler, Türkiye'deki 'Türk' görünümlü İngiliz gazetelerin desteğiyle de amacına ulaşma niyetinde. Daha önceden istihbarat alamamanın da paniğini yaşayan İngilizler'in, Ortadoğu'daki gücünün azalması nedeniyle yeni yollara başvurabileceğinin de altı çizildi.



(Takvim)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...