1 haftada 32 terörist öldürüldü, 310 gözaltı var!

1 haftada 32 terörist öldürüldü, 310 gözaltı var!

GÜNDEM Haberleri

Özerklik ilan etmeye yeltenen PKK'lılar, hüsrana uğradı. Devlet, yakalama kararı olan 91 teröristi temizlemek için Cizre'de sokağa çıkma yasağı uyguladı.

Kıstırılan PKK'lıları kurtarmak maksadıyla HDP'li 2 bakanı da yanına alarak bölgeye gitmek isteyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a izin çıkmadı.
ürk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonları sonrası 2 bine yakın kayıp veren PKK, DBP'li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in, “Cizre'de Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyoruz” çağrısı üzerine bölgeye yerleşti. Meydanı teröristlere bırakmak istemeyen devlet, bölgede sokağa çıkma yasağı devreye soktu. Güvenlik güçleri, ilçe dışından yardım alamayan teröristleri iyice köşeye sıkıştırıp temizlik harekâtına başladı. Sokaklara hendekler kazıp, patlayıcı döşeyen çok sayıda terörist de kıskıvrak yakalandı. 
Bölgede kıstırılan teröristleri kurtarmak için HDP'li 2 bakanı da yanına alarak Cizre'ye girmek isteyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün yine katliam çağrısı yaptı. Kürt kökenli vatandaşları isyana çağıran Demirtaş, “Karşılık vermek hakkınız, onları anasından doğduklarına pişman edin” diyerek yine ortalığı gerdi. 
Açıklamanın ardından teröristlere kalkan olmak için Cizre'ye doğru yola çıktı. HDP'lilerin yolu, önce Mardin'in Midyat ilçesinde kesildi. Görüşmelerden sonuç çıkmayınca HDP'liler yürüyüşe geçti. Yaklaşık 2 kilometre yürüdükten sonra İdil İlçesi çıkışında barikat kuran polis, gruba müdahale edince olay çıktı. Yürümekte ısrar eden gruba güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açıp gaz bombası kullanarak karayolundan yürütmedi.
Bir süre burada bekletilen HDP'liler İdil'e geri döndü. Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, Cizre'nin Türkiye'nin Kobani'si olduğunu belirterek, ablukayı kırana kadar ısrarcı olacaklarını kaydetti. PKK'yı yine meşru gösterme çabasına giren Demirtaş, “Yarın öbür gün Cizre'de binlerce yüzlerce genç dağa çıkarsa bunu bize sormayın. Onları dağa iten Erdoğan ve Davutoğlu'na sorun” dedi.
İçişleri Bakanı Selami Altınok, Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu heyetin Cizre'ye girişine izin asla verilmeyeceğini belirterek, “Cizre'ye varmaları söz konusu değil, müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Bölgede 91 terörist hakkında yakalama kararı olduğunu kaydeden Altınok, operasyonların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, sivil vatandaşlara yönelik herhangi bir zarar gelmemesi için Cizre'de sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini belirtti. Bakan Altınok, “Bu operasyonlarda Cizre'de ele geçirilen mühimmat, operasyonların ne kadar haklı ve doğru olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Şu ana kadar 800 kilogram patlayıcı imha edildi, 30 hendek ve barikat kaldırıldı. 10 örgüt mensubu gözaltına alındı, 7 PKK'lı da ölü olarak ele geçirildi” dedi. Terör örgütünün kaybının ise şu ana kadar 30-32 civarında olduğunu belirten Altınok, 310 teröristin de gözaltına alındığını söyledi. 
Öte yandan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret hakkında “Halkı hükümete karşı silahlı bir isyana tahrik etmek” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlattı. 
CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve Levent Gök de, sokağa çıkma yasağını eleştirerek, HDP'ye destek verdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...