AK Parti yenilenmiş kadro ile yola çıktı

AK Parti yenilenmiş kadro ile yola çıktı

GÜNDEM Haberleri

Geçerli bin 353 oyun tamamını alan Ahmet Davutoğlu, “1 Kasım milat” deyip tek başına iktidar yürüyüşünü başlattı.

Tek aday ve tek liste ile yapılan AK Parti kongresinden birlik mesajları verildi. Başbakan, “Tazelenmiş bir hareket olarak bu ülkeyi en güzel şekilde geleceğe hazırlayacağız” dedi. 1 3 yıldır Türk siyasi hayatına damgasını vuran AK Parti'nin Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen “5. Olağan Büyük Kongresi”, 1 Kasım seçimleri öncesinde gövde gösterisine dönüştü. Partinin karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) yenilendiği kongrede, tüzükte de tarihî değişiklikler yapıldı. Geçerli bin 353 oyun tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında kongreyi “yenilenme ve tazelenme” projesi olarak nitelerken; 1 Kasım'ı “yeni milat” ilan etti. Kurucu değer vurgusu yapan Davutoğlu, şehitler ve Mekke'de hayatını kaybeden hacı adayları için “Fatiha”yla başladığı konuşmasında şu mesajları verdi:

İLK GÜNKÜ AŞKLA  
“17-25 Aralık'ta paralel çetenin kurduğu ihanet tuzakları karşısında AK Parti kadroları dimdik durdu, aramızdan tek bir çiviyi sökemediler. Şimdi de temel sloganımızla 'İlk Günkü Aşkla', 14 Ağustos 2001'deki aşkla, birlik, dirlik, kardeşlik diyoruz. Şimdi tazelenme; ayağa kalkma vaktidir. 1 Kasım seçimleri yeni bir milattır. Kongremiz bu miladın doğum işaretlerini veriyor. 

'YÜZDE 60' ŞERDE BULUŞUYOR

Düşünün sayın Ecevit ile başörtü yasağını teminat altına alan protokolle koalisyon kuran sayın Bahçeli, döndü bize her aşamada 'hayır' dedi. MHP'li kardeşlerime sesleniyorum; sizler kimlerin ne yaptığını görüyorsunuz. 'Yüzde 60'lık blok' diyorlardı ya. Bu blok sadece şerde buluşuyor. 

HERKESİN DEVLETİ  

Diyorlar ki 'Kürtlerin devleti neresi?.. Net söylüyorum; Türklerin de, Kürtlerin de, Sünnilerin de, Alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir. Çakallar puslu havaları sever. Ülkeyi sahipsiz zannettiler. Bütün çakallar meydana çıktı. Onun karşısında da  AK Parti kadroları ayağa kalktı.” 

DOKUZ RESTORASYON

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında önümüzdeki süreçte atılacak adımları şöyle sıraladı: “Özgüvenimiz sabit kılınacak. Toplumsal bütünlüğümüz hakim kılınacak. Demokrasimiz bütün temel özellikleriyle hakim kılınacak. Bürokrasimiz kamu yönetimi itibarıyla en muhkem bir şekilde yeniden inşa edilecek. Siyasette, ekonomide, sosyal hayatta ahlakı egemen kılacağız. Yargı reformuyla, yargıyı sağlam temellerde, bağımsız bir çerçevede yeniden inşa edeceğiz. Kültür ve medeniyet restorasyonumuz sürecek. Ekonomide kalkınmamız devam edecek. Dış politika ve uluslararası alandaki restorasyonumuz sürecek.”

ZAFİYET UYARISI

Yeniden genel başkanlığa seçilen Davutoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında da “Eğer şu veya bu çevrelerin baskısı, birtakım tuzakların kurulması karşısında yeterli bir güçle dimdik ayakta durulamaz ve 1 Kasım'da bir zafiyet gösterilirse AK Parti'de görülecek
her zafiyet artık Türkiye'nin zafiyetidir” dedi.

İşte yeni vitrin

AK Parti, Merkez Karar Yönetim Kurulu listesinde büyük bir değişim gözlendi. 19 isim, yeniden listede yer aldı. 


MKYK'YA GİREMEYENLER 
Abdülkadir Aksu, Ahmet Demircan, Ali Babacan, Beşir Atalay, Betül Birer, Bülent Arınç, Ekrem Erdem, Emine Çift, Fazilet Dağcı Çığlık, Haluk İpek, Hasibe Özlem Çepni, Hüseyin Çelik, Hüseyin Tanrıverdi, Lale Ersoy, Mazhar Bağlı, Mehmet Akın, Mehmet Şimşek, Mustafa Akış, Necla Hattapoğlu, Nurettin Nebati, Ömer Bolat, Osman Can, Reha Denemeç, Sadullah Ergin, Salih Kapusuz, Sema Kırcı, Şuay Alpay, Tülay Kaynarca, Yasin Aktay, Zelkif Kazdal, Zeynep Karahan Uslu.

YÖNETİME YENİ GİRENLER

Ali Aydınlıoğlu, Alev Dedegil, Ayhan Sefer Üstün, Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Cemil Çiçek, Efkan Ala, Faruk Çelik, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan Kaya, Galip Ensarioğlu, Mehdi Eker, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mustafa Ataş, Naci Ağbal, Nurettin Canikli, Ravza Kavakçı Kan, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Vedat Demiröz, Yalçın Akdoğan, Yaşar Karayel, Zeki Aygün.

MKYK'DA DEĞİŞMEYENLER

Abdülhamit Gül, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Bülent Gedikli, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Hamza Dağ, Hayati yazıcı, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Muş, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Şentop, Nihat Zeybekci, Nükhet Hotar, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Öznur Çalık ve  Süleyman Soylu.

3 DÖNEMLİKLERİN YOLU AÇILDI

Kongrede biri 3 tüzük değişikliği kabul edildi. Tüzüğe 3 dönem kuralına ilişkin geçici maddeler konuldu. Buna göre; 25'nci dönemde milletvekili seçilen 26 isim bu kuraldan muaf tutuldu. Ancak bu isimler için 26. dönem ve sonraki dönemler bakımından söz konusu düzenleme yeniden işletilecek. İki yeni genel başkan yardımcılığı oluşturuldu. Bunlardan biri insan haklarından diğeri çevre, şehir ve kültürden sorumlu olacak. Siyasi erdem ve etik kurulu da oluşturuldu. 

NOTLAR
TEK BAŞINA İŞ BAŞINA
- Salona asılan pankatlarda tek başına iktidar ve istikrar vurgusu yapıldı. 
- AK Parti'nin bir Türkiye partisi olduğunu göstermek için 81 ilden yerel kıyafetli vatandaşlar da oradaydı. 
- Kurucu lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatan film, büyük beğeni topladı.
- Kongreye Türkiye'nin her bölgesinden  40 bin kişi katıldı. Vatandaşların rahat ulaşımı için bin 71 otobüs görev yaptı. 
- Davutoğlu'nun konuşması aynı anda Arapça, Kürtçe, Rusça, Fransızca, İngilizce ve Almanca da yayınlandı. 
- Salon dışında 3 bin kişilik soğutmalı çadır ve mescitler hazırlandı. 40 bin konuğa kumanya, çorba, simit, poğaça ve çay servisi yapıldı.
- 50 ulusal, 20 uluslararası basın kuruluşu kongreyi izledi. 800 basın mensubu akredite edildi.  
- Başbakan Davutoğlu katılımcılara karanfil atmadı; şehitlerin ruhuna saygıdan dolayı müziğe yer verilmedi. 
- Kongreye dünyanın dört bir yanından siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. 
AK Parti yenilenmiş kadro ile yola çıktı
ERDOĞAN AİLESİ...
Kongreye katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile damadı Berat Albayrak da yer aldı. Davutoğlu çifti, her biriyle ayrı ayrı tokalaştı. 

İSMAİL SONSUZ - EBRU KARATOSUN / KONGREDEYDİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...