Demirtaş'ı bayrak yürüyüşü rahatsız etti

Demirtaş'ı bayrak yürüyüşü rahatsız etti

GÜNDEM Haberleri

Demirtaş, yarın Ankara'da yapılacak 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşünü sert bir dille eleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde konuştu. HDP'nin demokratik ulus hedefinin olduğunu belirten Demirtaş, tek adam yerine demokratik özerkliği inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi. Demirtaş sözde özerkliğin bölünme olmadığını savunarak şöyle devam etti: "Ortak ilkeler etrafında buluşmuş, farklı kimlikleri barındıran ulus yapalım dedik. Halk kendini yönetirse ülke bölünür mü? Asıl Kürt halkı bölücülüğe uğramıştır. Bu ülkede bayrağa, vatana saldırı yok. Bu bayrak, vatan savaşı değil; Saray için savaştır. Asker, polis anneleri bunu bilmeli. Burada ölen her insana yazıktır." 
Konuşmasında 14 STK'nın yarın Ankara'da yapacağı yürüyüşü de eleştiren Demirtaş, kimsenin bayrağa saldırmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), 'bayrağını al gel teröre karşı yürüyelim' diyor. Sanki Kürtler bayrağa saldırmış. Bu çarpıtmadır. Tehlikelidir. Omuz omuza, el ele barış için yürüyelim. Ama halkı tahrik etmekten kaçının. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Sarayı savunacağına, gel buraya halkını savun. Sarayın talimatlarıyla sokağa çıkacağına gel buraya. Tansiyonu düşürmek için çabalıyoruz. Gençlerimizi ölüme terk etmeyiz. Bedel ödemesi gereken varsa biziz. Gençlerimiz eline silah almasın diyoruz. Karanlık çok diye umutsuzluğa kapılmayın. Işık göründü. Bahar çok yakında. Öcalan da müzakereden yanadır."  


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...