Fırsattan istifade

Fırsattan istifade

GÜNDEM Haberleri

Kabinenin 2 HDP'li bakanı, seçimlere az bir süre kalaistifa etti; bahane olarak PKK'ya yapılan operasyonları gösterdi.

Haber Merkezi ANKARA
29 Ağustos'ta kurulan seçim hükümetinin ikinci Bakanlar Kurulu toplantısında iki istifa haberi geldi. Toplantı sırasında seçim hükümetine HDP kontenjanından giren AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan istifalarını sundu. Başbakan Davutoğlu istifaları kabul etti. HDP genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen iki bakan, Cizre'yi yaşanmaz hale getiren teröristlere yönelik operasyonları bahane ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalar yaptı. yine PKK'ya tek kelime laf etmeyen Konca ve Doğan, onca şehidi de görmezden geldi. Görevi yürütmekteki zorluklar sebebiyle ayrıldıklarını açıklayan Ali Haydar Konca, "Toplantıda bir tartışma yaşanmadı. Cizre'den başlayarak çektiğimiz sıkıntıyı, bakan olarak karşılaştığımız muamelenin kabul edilebilir olmadığını anlattık. İstifa gerekçemiz, savaşın tırmandırılması ve seçim güvenliğinin mümkün olmadığı noktasında sabitlendi" ifadelerini kullandı.
DEMEDİKLERİNİ BIRAKMADILAR
Sadece 25 gün görevde kalan iki bakan, takındıkları tavırla büyük tepki çekti. AB Bakanı Konca, daha bakanlığının ilk gününde 1915 olaylarıyla ilgili, "Katliam yapıldığı çok açık" dedi; Cizre'de çok sayıda sivilin öldüğü iftirasını ortaya attı. Konca ve Doğan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'la birlikte İdil'den Cizre'ye yürüdü. Konca, önceki gün "Barajın altında kalırsak Türkiye bölünür" tehdidini savurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, HDP'li bakanların azledilmesi gerektiğini söylemişti. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...