Sandık güvenliği için koruculara da görev

Sandık güvenliği için koruculara da görev

GÜNDEM Haberleri

Polis ve jandarmanın yanı sıra korucular da vazife yapacak. 7 Haziran'daki gibi hiç kimse, seçmeni tehdit edemeyecek, silah taşıyamayacak

Yücel Kayaoğlu ANKARA
AK Parti, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere tüm bölgelerdeki vatandaşların baskı altında oy kullanmasını önlemek için yeni tedbirleri gündeme getirdi. AK Parti kurmayları, polis ve jandarmanın yanı sıra korucuların da seçim günü oy verilecek yerlerde görev yapacağını dile getirdi. AK Parti, Doğu ve Güneydoğu'da 7 Haziran'da 14 ilde kurulan 900 civarındaki sandık üzerinde özel bir çalışma yaptı. Bu sandıklarda tüm oyların blok olarak HDP'ye yazıldığı tespit edildi. Bunun üzerine de adli süreç başlatıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “HDP dışında hiçbir partiye oy çıkmayan, tek bir geçersiz oyun olmadığı sandıklardaki görevliler için savcılığın harekete geçmesini istedik.  Bu sandık sonuçları inandırıcı değil. 1 Kasım'da aynı şeylerin yaşanmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 7 Haziran'da vatandaşı bellerindeki silahları göstererek tehdit edenler olduğunu kaydeden Ataş, “Bütün partilerin sandık başlarına sahip çıkması lazım. Bu iş sadece iktidar partisine değil, MHP ve CHP'ye de düşüyor. Vatandaşın da oyuna sahip çıkması gerekiyor. Hiç kimse silah taşıyamayacak” diye konuştu. Öte yandan Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerini kapsayan seçim güvenliği toplantısına katılan İçişleri Bakanı Selami Altınok, seçmenlerin hiçbir baskı ve yönlendirmeye maruz kalmadan, hür iradesini sandığa yansıtabilmesi için çalıştıklarını vurgulayarak, daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de bölgesel seçim güvenliği toplantılarına büyük önem verdiklerini dile getirdi. Altınok, bu çerçevede, “alınacak emniyet tedbirleri” konulu genelge ve emirler yayımlayıp, bunları 81 il valiliğine gönderdiklerini sözlerine ekledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...