Erdoğan: PKK terör örgütüdür birlikte karşı çıkılmalı

Erdoğan: PKK terör örgütüdür birlikte karşı çıkılmalı

GÜNDEM Haberleri

Pek çok ülkenin terörist listesinde bulunan PKK'ya karşı Avrupa'da ve tüm dünyada güçlü bir dayanışma sergilenmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüştü. Ardından Egmont Enstitüsü'nce Val Duchesse Şatosu'nda düzenlenen konferansa onur konuşmacısı olarak katıldı. Düzenlenen basın toplantısında ve konferansta, Erdoğan, özetle şunları kaydetti:
? AB üyesi ülkeler, PKK terör örgütünü, terör örgütü olarak kabul ettiği halde, bazı ülkelerin uygulamada maalesef bunu es geçmeleri bizleri üzmektedir. Teröre karşı ortak mücadeleyi tereddütsüz sürdürmek durumundayız. 
? Çözüm Süreci'ni bozan PKK terörüdür. Pek çok uluslararası kurum ve ülkenin terörist listesinde bulunan bu örgüte karşı Avrupa'da ve tüm dünyada güçlü bir dayanışma sergilemek mecburiyetindeyiz. 
? Suriye'de barışın gelmesi veya istikrarın yeniden tesisi, rejimin değişmesini sağlayacak kontrollü bir geçiş süreciyle mümkün olabilir. Ülkede terör ve aşırıcılıkla mücadeleyi ancak tüm Suriyelileri kucaklayabilen, meşru bir hükümet verebilir.
'KRAL' KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Hanım'ın bulunduğu makam aracı, karşılama töreninin yapılacağı Kraliyet Meydanı'na atlı askerler eşliğinde geldi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...