Başbakan: Silahlar gömülmezse operasyonlar sürer

Başbakan: Silahlar  gömülmezse operasyonlar  sürer

GÜNDEM Haberleri

“Bütün silahlar tamamen terk edilmedikçe, şehirlerimiz bütün illegal çetelerden temizlenmedikçe, bu operasyonlar kararlılıkla devam edecek.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim mitinglerinin ilkini Samsun'da gerçekleştirdi. Başta terörle mücadele konusu olmak üzere önemli mesajlar veren Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
? Yeniden öncü olmaya var mısınız Samsunlular? Büyüyen Türkiye'nin meşalesini yakmaya var mısınız? 'Haydi Bismillah' diyerek ilk adımı atmaya var mısınız? İşte çocuklarımız, gençlerimiz, bu özgür ülkede bugün geleceğe umutla bakıyorsa, yanan o ilk meşalenin ışığı vatan sathını aydınlattığı için bu meşale Samsun'da yakıldı, ilelebet bu topraklar hür ve özgür olacaktır. 
? 1 Kasım'da bir demokrasi meşalesi yakmaya ve bu demokrasi meşalesiyle Türkiye'yi aydınlatmaya var mısınız?
? Bu milletin arasına nifak sokmak isteyenler kesinlikle başarılı olamayacaklar. Bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenler istiklalimizi yok etmek, istikbalimizi kararmak isteyenlere kesinlikle fırsat verilmeyecek.
? Silahlar tamamen terk edilmedikçe, şehirlerimiz bütün illegal çetelerden temizlenmedikçe, ülkenin dört bir yanında vatandaşlarımız huzur ve emniyet içinde hissetmeye başlamadıkça bu operasyonlar durmayacak, kararlılıkla, neticeye ulaşana, bütün silahlar gömülene kadar sürdürülecektir.
? Türkiye'nin her santimetrekaresinde kamu düzenini ihdas edecek, milli birliği, kardeşliği de tesis edeceğiz. Türk-Kürt, Sünni-Alevi gibi ayrımlara yönelenlere kesinlikle hiç bir şekilde taviz vermeyeceğiz.
? Cumhuriyet Halk Partisi daha 9 Haziran günü 'AK Parti ile asla olmaz' dedi. Sonra yüzde 60'lık bloktan bahsettiler. Yüzde 60'lık blok üzerinden bir blok siyaseti geliştirdiler. Biz o blok siyasetini TBMM Başkanlık seçiminde çökerttik. Gösterdik ki AK Parti'nin iradesi olmadan Türkiye'de siyaset dizayn edilemez, siyasete şekil verilemez.
? 7 Haziran'da dört farklı siyaset gördünüz. Biri AK Parti'nin takip ettiği birlik ve uzlaşma siyaseti, biri CHP'nin ilan ettiği blok siyaseti, diğeri MHP'nin daha doğrusu Sayın Bahçeli'nin takip ettiği hayır siyaseti, her şeye 'hayır' diyen siyaset, biri de HDP'nin takip ettiği terör siyaseti.
? Biz size gerçekçi hedeflerle tutulabilir sözlerle geldik. Bizim kitabımızda hayal tacirliği, umut tacirliği yok. Birer birer o beyannamede yer alan bütün hususlar, bizce hayata geçirilecek şekilde santim santim hesaplandı. Bizde millete yalan söylemek de yok, milleti aldatmak da yok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...