IŞİD'in 21 bombacısı Türkiye'de

IŞİD'in 21 bombacısı Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütünün yurt içinde canlı bomba eylemi yapabilecek 6'sı kadın 21 militanının kimlik bilgileri belirlendi.

Diyarbakır, Suruç ve son olarak Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıların ardından şüpheler IŞİD terör örgütüne çevrildi. İstihbarat birimleri, Türkiye'de canlı bomba eylemi yapacak 6'sı kadın 21 IŞİD mensubunu deşifre etti. Elde edilen bilgiler şöyle...
Adıyaman'da 2013 yılında bir çayevinde toplanan ve ardından geçen yılın ikinci yarısından itibaren peş peşe sınırı geçerek Suriye'ye giden kişiler, IŞİD saflarına katıldı. Ailelerinin şikâyeti üzerine inceleme başlatan güvenlik güçleri, söz konusu kişileri, “terör nitelikli kayıp şahıs” olarak aramaya başladı. Arananlardan Orhan Gönder, 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'daki HDP mitinginde; Şeyh Abdurrahman Alagöz ise, 20 Temmuz'da Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bombalı eylem düzenledi. Alagöz patlamada öldü; Gönder yakalanarak tutuklandı. Soruşturmayı derinleştiren polis, Alagöz'ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz'ün de aralarında bulunduğu 15 ismin IŞİD'e katıldığını tespit etti. Grup üyeleri, kendilerine öncülük eden Mustafa Dokumacı'nın soyadından esinlenerek “Dokumacılar” adını almıştı ve IŞİD'in üssü konumundaki Rakka ile Telabyad'da eğitilmişti. Şüphelilerin isimleri ve fotoğrafları, bütün illerin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlıklarına iletildi. 21 kişilik listede yer alan bazı isimlerin “uyuyan hücre” olarak adlandırılan evlerde kaldığı; eylem için talimat beklediği öğrenildi.  
IŞİD'in 21 bombacısı Türkiye'de

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...