PKK işaret etti, IŞİD vurdu

PKK işaret etti, IŞİD vurdu

GÜNDEM Haberleri

DHKP/C ve PKK'ya, karşı cephede bulunduğu iddia edilen IŞİD de eklendi. Ankara'daki katliamda IŞİD ile PKK'nın iş birliği yaptığı şüphesine işaret ediyor

Ankara'da 99 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırganların DNA testleri konusunda önemli bulgulara ulaşıldığını duyurdu. İddialara göre, başkenti kana bulayan bombacılardan biri Yunus Emre Alagöz diğeri ise Ömer Deniz Dündar. İki bombacı da Emniyet'in “aranan IŞİD'liler” listesinde yer alıyor. Yunus Emre Alagöz, 20 Temmuz'da Suruç katliamına imza atan Şeyh Abdurrahman Alagöz'ın kardeşi. Yani iki katliamı da gerçekleştiren canlı bombalar, aynı aileden... Katliamdaki akraba ilişkileri bununla da sınırlı değil. Ankara Tren Garı önünde kendini patlattığı sanılan Ömer Deniz Dündar'ın abisi Mahmut Gazi Dündar da aranan canlı bomba listesinde yer alıyor. Aynı listede Mehmet Taşar ile Demet Taşar isimlerinin akrabalık bağı dikkat çekiyor. 5 Haziran'da Diyarbakır'daki HDP mitingine patlayan bombayı alana yerleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan Orhan Gönder de söz konusu canlı bombaların arkadaşıydı. İddiaya göre iki canlı bomba, ayrı araçlarla Gaziantep'ten geldi ve kendilerini patlattı.
Cuma gecesinden Ankara'da bomba patlayacağı yönünde tweetler atan isimler de deşifre oldu. İki isim de sabıkalı PKK'lı çıktı. Güvenlik kaynakları bu durumun PKK ile IŞİD arasında bağlantıya işaret ettiğini düşünüyor. Nitekim Suruç'taki saldırıdan sonra PKK eylemlerine başlamış, Ankara'daki katliamdan bir gün önce de eylemsizlik kararı almıştı.
Türkiye'de meydana gelen bombalı saldırıları gerçekleştirenlerin Adıyamanlı olmasının ardından yapılan araştırmada son 2 yıl içerisinde kentten resmi olarak yakınlarının kayıp başvurusu yaptığı 18 kişinin Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldığı belirlendi. Bu kişiler 'terör nitelikli kayıp şahıs' olarak aranırken, güvenlik güçlerinin araştırmasında yakınlarının kayıp başvurusu yapmadığı ve farklı il ya da ülkelerde çalıştığını söylediği genç yaştaki 13 kişinin daha IŞİD saflarında olduğu belirlendi. 
PKK işaret etti, IŞİD vurdu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...