Genelkurmay'dan son dakika Diyarbakır açıklaması!

/ Kaynak: AA
Genelkurmay'dan son dakika Diyarbakır açıklaması!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden son dakika Diyarbakır açıklaması yapıldı, 8 terörist bu halde bulundu...

Genelkurmay Başkanlığı: "Diyarbakır'daki arazi aramasında, 10 Ekim'de bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik icra edilen hava harekatında etkisiz hale getirilen 8 teröristin cesedi bulundu." Diyarbakır'da bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik  hava harekatında etkisiz hale getirilen 8 teröristin cesedinin bulunduğu  bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre,  10 Ekim'de teröristlere yönelik icra edilen hava harekatının ardından  Diyarbakır'da arazi araması yapıldı. Aramada, hava harekatında etkisiz hale getirilen 8 teröristin cesedi  bulundu.


Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçundan Erzurum'da 13,  Şanlıurfa'da 8 olmak üzere 21 kişi yakalandı. Bir uzun namlulu tüfek, 3 tabanca,  çeşitli elektronik malzeme ve örgütsel doküman bulundu.
Muş'ta icra edilen operasyonda, biri ölü diğeri sağ olmak üzere 2  terörist silahlarıyla ele geçirildi. Diyarbakır-Bingöl karayolunda, askeri birliklerin intikali esnasında  teröristlerce 2 el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, herhangi bir  hasar ve zayiat oluşmadı. Aynı bölgede bir el yapımı patlayıcı daha tespit  edilerek etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta örgütten kaçan 2 terörist, güvenlik güçlerine silahsız ve  teçhizatsız teslim oldu. Hakkari'de devam eden operasyonda, 2 uzun namlulu tüfek ve muhtelif  yaşam malzemesi ele geçirildi.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...