Başbakan: Devlete lanet seansları yapılıyor

Başbakan: Devlete lanet seansları yapılıyor

GÜNDEM Haberleri

“Terör örgütüne sesi çıkmayanlar devleti, ülkeyi lanetlemeye başladı. Dertleri acılardan siyasi rant elde etmek!”

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'da tek başına iktidar çıkmayınca terör ve fitne odaklarının harekete geçtiğini, 7 Haziran'dan bu yana oynanan oyunların görüldüğünü belirtti. Bursa'da on binlere seslenen Davutoğlu, olayların seçim sonuçlarını etkilemek için gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi, “Seçim mühendisliği yaparak milletin karar alma iradesini ipotek altına almaya çalışıyorlar. Milletin özgür iradesiyle geleceğine karar vermesinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Şunu bilsinler ki Türkiye artık onların serbestçe at oynattıkları eski Türkiye değil. Meydanı asla onlara bırakmayız. Keşke diğer partiler de meydandan çekilmeselerdi.”
Davutoğlu, “devlet seri katil” diyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a da, “Seri katil, Diyarbakır'da bir çorbacıda Osman Bey ve ona hizmet eden Şeyhmus'u katledenlerdir. Biz kalpleri birbirine bağlayan seri muhabbetin öncüleriyiz. Terörü lanetleyemeyenler, devleti lanetleme seansına başladı. Terör örgütüne lanet olsun diyemeyenler, devleti, ülkeyi lanetlemeye başladı. Bir siyasi parti lideri, toparlayıcı olması gerekirken, kargaşa için, bazı odaklar acıyı çalmaya çalıştılar. Acılardan siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Acıyı paylaşmak yerine, bu acılardan birtakım menfaatler elde etmeye çalışıyorlar. Türkiye'de kargaşa yaşandığı görüntüsü verilmeye çalışılıyor. Medyadan, sosyal medyadan destek buluyor. Gün kardeşlik günüdür. Milletimiz terörle mücadele edenleri de destek de verenleri görüyor. Elinde delili olan varsa ortaya koysun... Hep beraber ortak dille konuşalım. Terörün hedefi insanları korkutmaksa her zaman milletimize siper olacağız. Türk'ü Kürt'ten, Sünni'yi Alevi'den ayıramayacaklar.” cevabını verdi. 
Ülke meselelerini meydanlarda vatandaşlara anlatmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Terörün hedefi insanları korkutmaksa işte burada söylüyorum; her zaman milletin önünde, milletin yanında, en ön safta olacağız, ikinci safa geçmeyeceğiz. Milletimize siper olacağız” ifadelerini kullandı. 
102 kişinin öldüğü Ankara'daki saldırısı sonrası muhalefetin sergilediği tavrı eleştiren Başbakan, “Kimden gelirse gelsin, ne amaçla yapılıyor olursa olsun her türlü terör odağını lanetliyoruz. DEAŞ'ı, PKK'yı, DHKP-C'yi MLKP'yi alfabenin hangi harfini kullanıyorsa kullansın, bu cinayet odaklarını tek tek ve topluca lanetliyoruz” diye konuştu.
ÇOK ÇALIŞIN!
Davutoğlu, konuşmasını sürdürürken “Meclis'te terörist istemiyoruz” şeklinde slogan atan vatandaşlara, “O zaman Bursalılar çok çalışacaksınız.    1 Kasım'da siz karar vereceksiniz” karşılığını verdi. 





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...