Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Yükümüz hafifleyecek

Erdoğan: Yükümüz hafifleyecek

GÜNDEM Haberleri

“Türkiye'nin mülteciler konusunda üstlendiği yükü Merkel de ifade etti, 'Türkiye'ye yardımcı olacağız' dedi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülteciler konusundaki külfet paylaşımı konusunda Angela Merkel'le mutabık kaldıklarını söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'le baş başa görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Almanya Başbakanı ile Türkiye ve AB arasındaki fasıllar üzerindeki çalışmaları değerlendirdiklerini belirterek, “Gerek 15, 17, 23, 24 ve bu noktada 31. fasıllar üzerinde değerlendirme yaptık. Gerek Almanya'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin, İspanya'nın, bu konudaki desteğini kendilerinden özellikle rica ettim” dedi.
Ankara'daki terör saldırısının ardından Merkel'in telefonla arayarak gösterdiği nezakete tekrar teşekkür ettiğini aktaran Erdoğan, teröre karşı ortak mücadele eylem planı üzerinde durma hassasiyetlerinin devam ettiğini ifade ederek, “Önemli konu başlıklarımızdan bir tanesi mültecilerin şu andaki gerek Türkiye'deki durumu gerekse Batı'ya olan yönelişidir. Bu konuda külfet paylaşımı üzerinde değerlendirmemiz oldu. Türkiye'nin bu konuda üstlendiği yükü kendileri de ifade etmek suretiyle 'Türkiye'ye yardımcı olmamız gerekir' dediler” şeklinde konuştu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Türkiye'nin bu güne kadar 2 milyondan fazla mülteciyi kabul ederek çok zor bir görevi üstlendiğinin bilincinde olduklarını belirterek, “Mülteci hareketinin çoğalabileceğini ve bu hareketin de Türkiye üzerinden AB'ye akacağını görebiliyoruz. Bu alanda da Türkiye'nin yükünü mutlaka birlikte üstlenmek gerektiğini savunuyoruz” dedi. Görüşmede Suriye'deki iç savaş ve Irak'taki şartları da ele aldıklarını anlatan Merkel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün bu ortak görevlerden yola çıkarak, Türkiye ve AB arasında daha sıkı ve yoğun bir iş birliği içerisine girilmesi gerektiği konusunda mutabakata varıldı. Aynı şekilde vize, Geri Kabul Anlaşması konularına hızlandırma getirilmesi adına da bir mutabakata varıldığını ifade edebilirim.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...