Başbakan Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı

Başbakan Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Trabzon mitinginde açıklamalarda bulundu.

"Bahçeli'yi bir kez daha siyasi nezakete davet ediyorum" diyen Başbakan Davutoğlu,  "yapılan saygısızlığı da karşılıksız bırakmayız bunu buradan ilan ediyorum" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Bu ülke, Edirne'den Hakkari'ye kadar bir bütündür. Bu milletin, iradesinden istiklalinden ve istikbalinden vazgeçeceğini sanıyorlar. Kim bu kirli hesapları yapıyorsa, çok yakında hepsinin hesabını soracak, adalete teslim edeceğiz. Terör illetini bu topraklardan ne olursa olsun atacağız.

Aziz Trabzonlular, terör örgütü hedeflerine ulaşmak için haince saldırıyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Kardeşliğimizi bu topraklarda hem hakim hem de kaim kılacağız. O dağları teröristlerden temizleyeceğiz. Ne özgürlükten vazgeçeceğiz, ne de güvenlikten taviz vereceğiz, ne de bu al bayrağı bir santim yere indireceğiz.

Bu ateş çemberinin kıyısında, her şeye rağmen istikrarını sürdüren Türkiye var. Hain odaklara rağmen, Türkiye yükselişini sürdürüyor. Bu ülkeye krize götürmek isteyen simsarlara seslenmek istiyorum. Siz vatandaşların hastanede rehin kaldığı bir Türkiye bıraktınız. Siz, sokak çetelerinin yönettiği bir Türkiye bıraktınız. Siz, anayasa kitapçılarının fırlatıldığı bir ülke bıraktınız, şimdi ise değil anayasa kitapçığı, uydu fırlatıyoruz uydu.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Şimdi de yine  televizyonlarda siyaset yapacağına, aileler üzerinden iftiralarda bulunuyor, ailelerini karıştırarak siyaset yapmaya kalkıyor. Sayın Bahçeli'yi bir kez daha siyasi nezakete ve bu zor dönemlerde her şeyden önce karşılıklı hürmete saygıya  davet ediyorum. Ama bize yapılan saygısızlığı da karşılıksız bırakmayız, bunu da  buradan ilan ediyorum. Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanımızın ailesine yönelik  olarak Sayın Bahçeli veya muhalefet parti liderlerinin yaptığı her saldırıyı o  büyük makama, sizlerin oylarıyla gelinen o makama saygısızlık olarak görüyoruz. Mücadelesi olan varsa işte siyaset meydanı burası. Mertçe mücadele edelim. Ama  aileler üzerinden karşılıklı yıpratmalara bu ülkenin geleceğinin tartışıldığı  bugünlerde içeride yeni sıkıntılara, yeni tartışmalara mahal vermeyelim."

KATİL GÖRMEK İSTEYEN AYNAYA BAKSIN

"Ankara'da saldırıda vatandaşlarımızın cenazeleri yerde yatarken bizler cansiper bir şekilde yaralılarımızı taşımak için ambulansları, 56 ambulansı seferber etmiş, hastaneleri tek tek kontrol ederken, bu da çıktı, 'katil devlet' diye meydanlarda bağırdı. Katil görmek istiyorsa aynaya baksın. Bu devlet kudretli ve şefkatli bir devlettir. Katil görmek istiyorsa Ceylanpınar'da uyurken şehit edilen iki aziz vatan evladını katledenlere baksın. Katil görmek istiyorsa Diyarbakır'da çorbacıda çay içerken şehit edilen Osman Bey'in, fakir çorbacı Şehmuz'un katillerine baksın. Katil görmek istiyorsa Kandil'e doğru dönüp oraya baksın."

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ OLUYOR

"Muhtarlarımıza çifte müjde vermek istiyorum. Buraya gelmeden önce 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olmasını sağlayacak genelgeyi imzaladım, öyle geldim. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarla buluşmasında kendilerine bildirdi. Bundan sonra 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak bütün Türkiye'de muhtarlarımıza adanacak. Ayrıca buna hayırlı olsun derken bir müjdeyi daha iletmek istiyorum; muhtarlarımızın 950 Türk Lirası olan maaşlarını asgari ücrete endeksleyerek 1300 liraya çıkarıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...