Davutoğlu: Taziye evi biziz

Davutoğlu: Taziye evi biziz

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu Gül'ün Demirtaş'ı aramasını, 'Sayın Cumhurbaşkanımız'ın kendi takdirleri. Ama burada taziye evi Türkiye Cumhuriyeti'dir” sözleriyle değerlendirdi

Seçim mitinglerini sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu Trabzon mitinginde halka hitap etti. Miting öncesi A Haber'e konuk olan Davutoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan, Ankara'daki 102 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan canlı bombalardan ikincisinin de kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, (2 canlı bomba daha var iddiası için) panik oluşturacak haberler hepimizi vurur, bu tür haberler teröre hizmet eder” diye konuştu. 
Başbakan Davutoğlu'nun değerlendirmeleri özetle şöyle:
SEÇİM ANKETLERİ:?Ankara'daki terör saldırısı sonrasında anket yaptık ve kamuoyunun nabzını tutuyoruz. Yüzde 44 bandına doğru yükselme trendi devam ediyor. Önemli olan burada bizim hedefimiz AK Parti'nin tek başına iktidarı getirecek sonucu elde etmesi. 
ABDULLAH GÜL'ÜN DEMİRTAŞ'A TAZİYE TELEFONU:?Sayın Cumhurbaşkanımız'ın kendi takdirleri. Ama şunu ifade etmek isterim, Burada taziye evi kim? Taziye kime verilir? İlk günden itibaren şunu söyledim. Burada taziye evi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bütün Türkiye'dir. Hepimiz acıyı yaşadık. Sadece HDP'ye taziye dilemek, orada hayatını kaybeden bütün vatandaşları HDP ile özdeşleştirmek anlamına gelir. Büyük bir acı yaşadık. Türkiye'nin en büyük taziye evi Başbakanlık ofisidir.
KILIÇDAROĞLU'NUN ŞANTAJI:?Gerçekten beni zorda bırakacak elinde bir şey varsa çıksın, açıklasın. Bundan hiç gocunmam. Kapalı kapılar ardında veya önünde ne söylediğimi ölçerek, tartarak söylerim. Eğer birisi bir şey açıklarsa ben değil onlar mahcup olur. İki sebeple mahcup olurlar, o tür konuşmaların beni zora sokacak konuşmalar olmadığını halkımız da görür, ikincisi de bir daha hiçbir devlet adamı, hiçbir siyasi onlara güvenip de herhangi bir şey paylaşmaz. Burada kaybeden ben olmam. Bu Sayın Bahçeli için de Sayın Kılıçdaroğlu için de...
VİZE MUAFİYETİ: “2016'da Schengen vizesi uygulansın dedik, cevap olumlu. 2016'da Temmuz'da olacak, müzakereler sürüyor, 2016 başında net görürüz. 
MUHTAR MAAŞI 1300 LİRA: Muhtarlarımıza çifte müjde vermek istiyorum. 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olmasını sağlayacak genelgeyi imzaladım, öyle geldim. Ayrıca bir müjdeyi daha iletmek istiyorum; muhtarlarımızın 950 lira olan maaşlarını asgari ücrete endeksleyerek 1300 liraya çıkarıyoruz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...