Uçaklar İkiyaka'da vurdu

/ Kaynak: AA
Uçaklar İkiyaka'da vurdu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanlığından, İkiyaka Dağları'ndaki terör örgütüne ait barınak, mağara ve silah mevzilerinin hava harekatıyla imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamaya  göre, bölücü terör örgütüne yönelik Hakkari'deki operasyon devam ediyor. Bu kapsamda İkiyaka Dağları'nda örgüte ait barınak, mağara ve silah  mevzileri dün gerçekleştirilen hava harekatıyla imha edildi. 
 
Bu arada, Şemdinli'de örgütten kaçan bir terörist güvenlik güçlerine  teslim oldu. Ayrıca, teröristlerin muş, Şırnak'ın Uludere ilçesi ve Hakkari'nin  Şemdinli ilçelerinde yola yerleştirdikleri 4 patlayıcı, güvenlik güçlerince  etkisiz hale getirildi. 
 
İKİYAKA DAĞLARI NEDEN ÖNEMLİ?
PKK ana karargah olarak kullandığı bölge “Türkiye'deki Kandil' olarak nitelendiriliyor. 3 bin 500 rakımlı dağlarda ve vadi terör örgütü PKK açısından stratejik önem taşıyor. PKK'lılar bu bölgeden Türkiye'ye girip eylem yaptıktan sonra derin vadiden yine Kuzey Irak'taki kamplara kaçabiliyor. Hava sıcaklığının -15 dereceye düştüğü 3 bin 500 rakımlı dağlarda, 14 bordo bereli taburuyla Bolu ve Kayseri Dağ Komando Tugayları sürekli operasyon düzenliyor. Stratejik noktaların temizlendiği belirtiliyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...