Seçmen Bahçeli'ye hayır dedi

Seçmen Bahçeli'ye hayır dedi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye genelinde 4.7 puan kaybeden Bahçeli, memleketi Osmaniye'de bile yüzde 6.9 oranında oy kaybına uğradı. Bahçeli, “İstifa yok” dedi.

Haziran seçimlerinin sonrasında tüm koalisyon seçeneklerine 'hayır' diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye bu kez millet 'hayır' dedi. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 16.3 alan MHP, oy oranını yüzde 4.7 düşererek yüzde 11.8'e kadar  indi. 80 olan milletvekili sayısı ise 41'e düştü. MHP oylarını yüzde 17.5 ile en çok Kilis'te düşürdü. Yozgat'ta yüzde 16.2, Iğdır'da yüzde 13,  Aksaray'da yüzde 12 oy kaybına uğradı. Aynı MHP, Ağrı'da ise yüzde 13.7 oranında oy kazandı.  MHP'nin önemli isimlerinden Meral Akşener seçimlerde Bahçeli tarafından sürpriz şekilde aday gösterilmemiş, Tuğrul Türkeş ve Sinan Oğan partiden ihraç edilmişti. Üç ismin listede olmaması oy kaybına yol açtı. MHP 7 Haziran seçimlerinde 34 ilden hiç vekil çıkaramamıştı. Bu seçimlerde MHP'nin hiç vekil çıkamadığı il sayısı 55'e yükseldi. MHP bu seçimde sadece 26 ilden milletvekili çıkarmış oldu. Büyük bir hezimet yaşayan MHP Genel Merkezi'nde moraller bozuktu. Seçim sonrası istifa etmeyeceğini açıklayan Bahçeli, yaptığı açıklamada, "Partimizin tüm kadroları sabırla, özveriyle, inanmış bir yürekle görevlerinin başındadır. Vatan ve millet sevdamızda en ufak bir eksilme olmadan, saflarımızda en küçük bir bozulma yaşanmadan çelikten bir iradeyle Türkiye'nin hak, hukuk ve tarihi çıkarlarını savunmaya samimiyetle devam edilecektir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...