Kadınlar 22 fire verdi

Kadınlar 22 fire verdi

GÜNDEM Haberleri

1 Kasım seçim sonuçlarına göre AK Parti 33, CHP 21, HDP 19 ve MHP 3 kadın milletvekilini Meclis'e gönderdi.

Sinem ERCİYAS ANKARA 
Partilerin listesinde önemli oranda yer verdikleri kadın adaylar 1 Kasım'da umduğunu bulamadı. 7 Haziran seçimlerinde 98 kadın milletvekili meclise girerken 1 Kasım'da bu sayı 76'ya düştü. 14 seçim bölgesinde kadın adayları ilk sıraya koyan CHP, kadın adaylarını artıran tek parti oldu. AK Parti, MHP ve HDP'nin meclisteki kadın milletvekili sayısında düşüş yaşandı. 7 Haziran'da AK Parti 38, HDP 31 ve MHP 5 kadın adayını meclise taşımıştı. 1 Kasım'da ise bu rakamlar AK Parti 33, HDP 19 ve MHP 3 olarak değişti. Meclise girmesi en çok tartışılan isimlerden biri olan Dilek Öcalan Şanlıurfa 2. sıradan aday gösterildiği yarışta yeniden meclise giren isimler arasında yer aldı. 
13 YENİ KADIN VEKİL
  Yeni dönemde Meclis'e ilk kez giren kadın milletvekilleri AK Parti'den Hatice Dudu Özkal, Sema Ramazanoğlu, Emine Nur Günay, Fatma Betül Sayan Kaya, Serap Yaşar, Hülya Nergis ile Ceyda Çankırı, CHP'den Burcu Köksal ile Sibel Özdemir, HDP'den Bedia Özgökçe Ertan, Besime Konca ile Çağlar Demirel, MHP'den Deniz Depboylu oldu.
 SEÇİLEMEYENLER İSE..
 MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel yanı sıra birçok partiden kadın aday meclise giremedi. AK Parti adaylarından; Müberra Kaya, Mehtap Toruntay, Emire Balkan,
Neslihan Cenk, Hülya Kamçı,Cennet Cankılıç, Işılay Işıldar Can meclise giremeyen kadın adaylar arasında yer aldı. CHP adaylarından, Müzeyyen Şevkin, Nesrin Göçhan,Gamze Taşcıer, Sema Aksoy,Sema Dinçer, Selma Ergen, Fatma Ulubey, Deniz Çakmak, Zeynep Saya, Arife Serpil Saraçoğlu meclise giremedi. HDP'den ise meclise giremeyen kadın adaylar arasında Günay Mutluhan, Derya Çiçek Nar,Ayten Yılmaz, Birsen Tunç, Hatice Kavran, Betül Taylan, Asiye Kolçak gibi isimler yer aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...