PKK cephaneliklerine operasyon

PKK cephaneliklerine operasyon

GÜNDEM Haberleri

Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda silah ile bomba yapımında kullanılan mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığınca, 5-6 Kasım'da bölücü terör örgütüne yönelik ''Şehit Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker'' adı verilen operasyon düzenlendi.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin sokak olayları ve 'isyan' çağrısında kullanılmak üzere silah ve mühimmat sakladığı bilgisine ulaşan istihbarat birimleri, durumu terörle mücadele ekiplerine aktardı.

PKK cephaneliklerine operasyon

Bunun üzerine terörle mücadele ekipleri, Siirt Dumlupınar Mahallesi 115 Sokak'ta bulunan Şeyh İsmail Camisi ile Conkbayır Mahallesi'ndeki Şeyh Zeynep Mezarlığı'nda eş zamanlı arama yaptı.

Camide yapılan aramalarda, 3 adet kalaşnikof marka silah, 3 adet pompalı tüfek ile çok sayıda av tüfeği kartuşu ele geçirildi.

Mezarlıkta yapılan aramalarda ise 1 adet roketatar, 8 adet antipersonel roket başlığı, 7 adet antitank roket başlığı, 15 adet sevk motoru ile çok sayıda kanas mermisi ve 4 adet telsiz ele geçirildi. Olayla ilgili mezarlık bekçisi İbrahim C. gözaltına alındı.

PKK cephaneliklerine operasyon

Bölgedeki operasyonların süreceği öğrenildi.

Operasyonda, bir MG-3 makineli tüfek, bomba yapımında kullanılan 23 büyük boy pil ve 3 boş 12 kilogramlık tüp ele geçirildi.

BİTLİS'TE PKK'NIN CEPHANELİĞİ ORTAYA ÇIKARILDI


Bitlis'in İTLİS'in Tatvan İlçesi'nde jandarma tarafından 3 ayrı evde gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bitlis Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle:
"Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çanakdüzü Köyü'nde operasyonlarını sürdüren 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı ekipleri 3 ev ve eklentilerinde yaptığı aramalarda, 3 adet uzun namlulu silah, 3 tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, bin 227 adet Kaleşnikof fişeği, 69 adet M1 piyade tüfeği fişeği, 364 adet tabanca fişeği, 2 adet hücum yeleği ve 1 adet sırt çantası ele geçirildi."

El konulan mMalzemelerin PKK terör örgütüne ait olduğu değerlendirilirken, olayla ilgisi bulunduğu belirtilen 4 şüpheli göz altına alındı.

BEYTÜŞŞEBAP'TA ARAZİDE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ 


Şırnak'ta Beytüşşebap İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, teröristlere ait mühimmatların bir arazide gizlendiği bilgisi üzerine harekete geçti. Araziye gelerek arama yapan ekipler, 2 adet anti tank mayını, bir el bombası, bir adet havan, bir adet aydınlatma havanı, bir adet RPG-7 roket başlığı ve bir adet patlamamış RPG-7 roket ele geçirdi. Mühimmatların kontrollü bir şekilde imha edildiği bildirildi. 

TATVAN'DA EV BASKINLARINDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ 


Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çanakdüzü (Koms) köyündeki 3 eve ve eklentilerinde yapılan aramada terör örgütü PKK'ya ait mühimmat ele geçirildiği belirtilerek, 4 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi. Açıklamada, “3 adet uzun namlulu tüfek, 3 adet tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, bin 227 adet Kaleşnikof fişeği, 69 adet M-1 piyade tüfek fişeği, 364 adet tabanca fişeği, 2 adet hücum yeleği ve bir adet sırt çantası ele geçirildi” denildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...