Başbakan: IŞİD'e karşı kara gücü sinyali

Başbakan: IŞİD'e karşı kara gücü sinyali

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “CNN International” kanalında gazeteci Christiane Amanpour'un sorularını cevaplandırdı.

Davutoğlu özetle şunları kaydetti:
¥ (Sınırda güvenli bölge): Biz hemen hemen her gün ya da haftanın birçok günü koalisyon içinde IŞİD'e karşı hava operasyonu düzenliyoruz. Ancak bu yeterli değil. Biz bunu gözlemliyoruz. Şimdi biz müttefiklerimize aylardır önerdiğimiz gibi, yine güvenli bölgeye sahip olmayı ve IŞİD'i sınırlarımızdan uzağa itmeyi öneriyoruz.
¥ (Ortak stratejide rol alabiliriz): Kara gücü hep birlikte konuşmamız, paylaşmamız gereken bir durum. Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. Eğer koalisyon ve çok iyi bütünleşmiş bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır.
¥ (Başkanlık sistemi): Eğer ABD'deki başkanlık sistemi otoriter değilse, Türkiye'deki başkanlık sistemi de otoriter olmayacaktır. 
OBAMA'DAN ÇİFTE TELEFON
Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu arayıp seçim başarısından dolayı tebrik etti. Obama'nın ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de telefonda görüştüğü bildirildi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...