Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anadolu devleri bekliyor

Anadolu devleri bekliyor

GÜNDEM Haberleri

G20 toplantısı, Anadolu'nun yaptığı en büyük zirve olarak tarihe geçecek. Bütün tedbirler alındı, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün hazırlıkları teftiş edecek

Buket Güven ANKARA
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15-16 Kasım tarihlerinde ev sahipliğini yapacağı G20 Zirvesi öncesinde, bugün Antalya'ya teftişe gidiyor. G20 liderlerinden bir tek Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, zirveye katılamayacak. Kirchner'in yerine zirvede Arjantin'in dışişleri ve ekonomi bakanları hazır bulunacak. Zirveye Türkiye'nin davetlisi olarak İspanya, Azerbaycan, Malezya, Singapur, Zimbabwe ve Senegal'in temsilcileri de katılacak. IMF, Dünya Bankası, OECD ve Finansal İstikrar Kurulu'ndan da yöneticiler zirvede yer alacak. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülke ile Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşan zirve dünya ekonomisinin yüzde 90'ını, dünya ticaretinin yüzde 80'ini ve dünya nüfusunun yüzde 66'sını temsil ediyor. Zirveye iş adamları, gazetecilerle birlikte 13 bin kişinin gelmesi öngörülüyor. Zirveye ilişkin bilgilendirme yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan'ın Antalya'da, G20 Liderler Zirvesi Lojistik Görev Gücü Başkanı Büyükelçi Hasan Sevilir Aşan ve Antalya Valisi Muammer Türker'den hazırlıklar hakkında brifing alacağını söyledi. Kalın, liderlerin yoğun görüşme trafiği nedeniyle sosyal programlara katılamayacağını ifade ederken “First Ladyler” için birtakım sosyal aktiviteler hazırlandığını kaydetti. First Ladylere Türk kültürüne ilişkin programların hazırlandığını belirten Kalın,  “Türk musikisinden ebruya, dokuma sanatından minyatüre kadar çok farklı alanlarda hazırlıklar yapıldığını biliyorum. Tabii ki misafirlerimizi Antalya'da ağırlayınca bu güzellikleri sunmak gayet doğaldır” dedi. Kalın, zirve sırasında Suriye konusunun da etraflıca ele alınacağını kaydetti. Suriye'de siyasi bir çözüme ulaşmak için Viyana'da yapılan toplantıların üçüncüsü ise, G20 Zirvesi'nin bir gün önce Antalya'da yapılacak. Dışişleri Bakanı Tanju Bilgiç de, Erdoğan'ın teklifiyle zirvenin gündemine terörizm ve mülteci krizi konularının da alındığını, teklifle tüm liderlerin olumlu cevap verdiğini söyledi. 
Güvenlik üst seviyede
Antalya Valiliği, G20 Zirvesi sebebiyle 9-18 Kasım'da belirlenen alanlarda toplantı, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması ve benzeri etkinliklerin yasaklandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Serik ilçesindeki Kadriye-Belek Turizm Bölgesi'nde düzenlenecek zirvenin ulusal ve uluslararası önem taşıdığı belirtilerek, bu nedenle milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık, genel ahlak ya da başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının amaçlandığı vurgulandı.  Yasağın geçerli olduğu alanlardan bazıları şöyle: Havalimanı içerisi ve 100 metre çevresi, havalimanı köprüsü ve köprü altı 100 metre çevresinde, Serik Caddesi üzeri Aspendos Bulvarı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...