Devlet uğurladı

Devlet uğurladı

GÜNDEM Haberleri

Hakkari ve Silopi'de şehit olan asker ve polisler memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı. Erdem Astsubay'ın cenazesi devletin zirvesini buluşturdu

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen saldırıda şehit olan Astsubay Erdem Ertan için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bakanlar, milletvekilleri ve şehidin yakınları katıldı. Astsubay Ertan, namazın ardından Cebeci Askeri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında defnedildi. 
ŞEHİT BABASI:?BEN DE KÜRDÜM
Öte yandan Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin zırhlı polis aracına roketatar ve otomatik silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan 3 polis memuru için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Şehit polis memurlarının cenazeleri buradaki törenin ardından, askeri helikopterlerle memleketlerine gönderildi. Şehitlerden 15 yıllık polis memuru evli ve 2 çocuk babası Hilmi Bardakçı (41) Osmaniye'de, evli ve 2 çocuk babası Hasan Aslan (34) Gaziantep'te ve Sabri Altınbaş (33) da Düzce'de defnedildi. Şehit Hasan Aslan'ın babasının sözleri ise âdete ders niteliğindeydi. Baba Mehmet Aslan, “Ben de Kürdüm ama milliyetçi bir insanım. Vatanımı çok seviyorum” dedi. Şehit Aslan'ın öğretmen olmayı hedeflediği, öğretmenlik hayali gerçekleşmeyince polis olmaya karar verdiği öğrenildi.  


Devlet uğurladı
Devlet uğurladı

SİLVAN'DA 1 TEĞMEN, 1 POLİS ŞEHİT
10 gündür sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden dün çifte şehit haberi geldi. Sabah saatlerinde teröristlerle çıkan çatışmada, Jandarma Teğmen Altuğ Pek şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Operasyonlarda 5 terörist öldürüldü. Akşam saatlerinde de Silvan ilçe merkezinde terör örgütü üyelerince bir tır ateşe verildi. Yanan tırı söndürmek için olay yerine giden TOMA'ya teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda TOMA'yı kullanan Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru Arif Demir şehit oldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...