Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK yandaşları otobüse ateş açıp molotof attı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK yandaşları otobüse ateş açıp molotof attı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adana’da terör örgütü PKK yandaşları, içinde yolcu olan belediye otobüsüne pompalı tüfeklerle ateş açıp daha sonra molotof Attı. Dehşet anları araç içi kamerası tarafından görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Şehitler Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta pazar günü Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki olayları bahane eden bölücü terör örgütü PKK yandaşları yüzlerini kapatıp ellerine pompalı tüfek ve molotof bombası alarak Şehitler Bulvarı’nı trafiğe kapattı. Bu sırada vatandaşları taşıyan belediye otobüsü bulvara giriş yaptı. PKK yandaşları belediye otobüsüne içinde yolcu varken pompalı tüfeklerle ateş açıp durdurdu. Bu sırada otobüste bulunan özellikle kadın yolcular büyük bir korku ve panik yaşadı. PKK yandaşları silahı doğrultup "Aşağı inin" diye bağırırken kadınlarda "Biri geliyor, elinde silah var, ateş ediyorlar" diyerek korku içinde bağırdı. Sürücü bir süre sonra gözü dönmüş PKK’lılardan korkup otobüsün kapılarını açtı. Bunun üzerine yolcular korkudan birbirlerini ezme pahasına otobüsten kaçmaya başladı. Bir kadın ise oturduğu koltukta bir süre sıkışıp kaldı. Bu sırada PKK’lılar otobüse molotof bombası yağdırdı. Yolcular saniyelerle yanmaktan son anda kurtuldu. Bu arada bir PKK’lı ise otobüse binerek güvenlik kamerasına yumruk attı. Vatandaşların polise haber vermesiyle kısa sürede olay yerine gelen polis ise hemen TOMA ile otobüsü söndürmeye çalıştı. TOMA kısa sürede otobüsü söndürürken bir taraftan da PKK’lılara müdahale etti. Polis gelince PKK yandaşları ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Bu anlar ise otobüsün güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

7 KİŞİ ŞAFAK VAKTİ OPERASYONLA YAKALADI

Polis otobüsün güvenlik kamerasından PKK yandaşlarının kim olduğunu belirledi. Şafak vakti yapılan operasyonda zanlılar evlerinden tek tek gözaltına alındı. Yapılan operasyonda Suriye uyruklu İ.T., C.B., H.B., V.Ş. ve Türk uyruklu A.Ö., M.S. ve K.T. gözaltına alındı.

Evlerde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 1 kişi savcılıktan serbest kalırken 6 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...