Düşürülen uçaktan sağ kurtulan pilotlar onların eline geçti!

Düzenleyen:
Düşürülen uçaktan sağ kurtulan pilotlar onların eline geçti!

GÜNDEM Haberleri

Suriye sınırında çok kritik gelişme... Türk jetlerinin sınırda düşürdüğü Rus uçağından sağ kurtulan pilotlar bakın kimin eline geçti...

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğunu kaydetti. Düşürülen Rus uçağından paraşütle atlayan pilotlardan birinin Türkmenlerin elinde olduğu iddia edilirken diğerinin de her yerde arandığı öğrenildi. İşte son gelişmeler... Genelkurmay Başkanlığından, Türk hava sahasını ihlal eden ve düşürülen uçakla ilgili bilgi verdi. Genelkurmay Başkanlığından, Türk hava sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçağın beş dakika içerisinde 10 kez ikaz edilmesine rağmen ihlale devam ettiği, söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki F-16 uçağı tarafından müdahalede bulunulduğu bildirildi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

TEPELER KURTARILINCA UÇAK GELDİ
Hatay’ın Yayladağ İlçesinin karşısında 1 ile 4 kilometrelik uzaklıklardaki Türkmenler’in yoğun olduğu bölgelerdeki tepelerde Beşar Esad’a bağlı rejim güçlerinin bu sabaha karşı püskürtülmeye başlandığı, düşen uçağın da tam bu anlarda Türkmenlerin bulunduğu bölgeye yaklaştığı anlaşıldı. Yerel kaynaklar, uçağın Türkmen Dağın’daki tepeler üzerinden Türkmenler’in barındığı Yamadı kampı bölgesine yaklaşırken Murtlu ve Kepir köyleri belgesindeki Kızıldağ Tepesi üzerinde düştüğünü söyledi. Pilotların yaklaşık 500 metre aralıkla bu bölge paraşütle atladığı, muhtemelen pilotların Türkmenlerin eline düşmemesi için çevresinin bombalanarak yaklaşmalarının önlendiği de belirtildi.

2 TÜRK YARALI
Düşen uçağın parçalarının savrulduğu Yayladağı’nın Dutlubahçe Köyü’nde iki Türk köylü yaralandı. Yaralılardan Mahmut Horoz’un ameliyata alındığı, diğerinin durumunun iyi olduğu belirtildi. Suriye sınırında Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısındaki Bayırbucak bölgesine düşen uçakla alakalı Rusya'dan ilk açıklama geldi. 
Rus haber ajansı İnterfax'a bilgi veren Rus yetkili, SU 24 tipi uçağın, Rus Hava Kuvetleri'ne ait olduğunu ve yerden açılan ateş sonucu yaklaşık 6 bin metre yükseklikte vurularak düştüğünü bildirdi. Rus yetkili, pilotların akıbetiyle alakalı sağlıklı bilgileri olmadığını da sözlerine ekledi. 

İKİ PİLOTTAN BİRİ TÜRKMENLERİN ELİNDE
Uçağın düşürülmesinden sonra paraşütle atladığı belirtilen iki pilottan birinin Türkmenlerin elinde olduğu diğerinin de Türkmenler tarafından bölgede arandığı belirtiliyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...