'DAEŞ'ten petrol alınıyor' iddialarına sert cevap

Düzenleyen:
'DAEŞ'ten petrol alınıyor' iddialarına sert cevap

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Külliye’de muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından "Birileri IŞİD'le petrol ticaretinden milyar dolarlar kazanıyor" diyerek üstü kapalı olarak Türkiye’yi işaret eden Putin’e de yanıt verdi. "Şimdi diyorlar ki 'DAİŞ'ten, Türkiye petrol alıyormuş'. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor. Çok ayıp, yazıklar olsun. Türkiye'nin, şu anda petrolünü de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Biz, en büyük bu noktadaki ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. İkinci derecede İran'dan yapıyoruz. Azerbaycan'dan doğalgaz alıyoruz. Kuzey Irak'tan aynı şekilde alıyoruz. Bunun yanında Cezayir ve Katar'dan LNG alıyoruz. Bizim aldığımız yerler belli. DAİŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir. Aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım."

Erdoğan şöyle devam etti: DAİŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor, Esed'e. Destek verdiğiniz Esed'le bunları konuşun. Oraya satıyor. Parayı oradan alıyor, para kaynağı da belli zaten. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. DAİŞ'in hem silah, hem finans gücünün arkasında illa bir yer aranacaksa ilk bakılacak yer Esed rejimi olmalıdır, onunla birlikte hareket eden ülkeler olmalıdır. 120 ülke tarafından Suriye halkının gerçek temsilcisi olarak kabul edilen muhalif grupları hedef alanlar, doğrudan DAİŞ'e destek vermektedirler.
DAİŞ denen örgütle, Türkiye'den başka ciddi olarak mücadele eden ülke neredeyse yoktur. Türkiye bu örgütü, 2005 yılında eski isimleriyle 'terör örgütü' olarak tanımıştır. 2013 yılından itibaren de yeni ismiyle aynı şekilde 'terör örgütü' olarak kabul ettiğimiz bu yapıyla mücadelemizi kesintisiz şekilde sürdürdük, sürdürüyoruz. Dolayısıyla ülkemizin DAİŞ'le ilgili tutumu öteden beri nettir. Burada bir soru işareti yoktur. Kimsenin ülkemizin DAİŞ'le mücadelesini tartışma konusu yapma, bu konuda bizi töhmet altında bırakma hakkı yoktur. 

BOMBALANAN TIRLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün iki insani yardım götüren tırın bombalandığını, 3 kişinin şehit edildiğini, 7 kişinin de yandığını belirterek, "Bütün bunlarla beraber dünyaya 'biz DAİŞ'le mücadele ediyoruz'. Kusura bakmayın, DAİŞ'le mücadele filan ettiğiniz yok. Siz, sadece Lazkiye'nin kuzeyini boşaltmak için rejimle el ele oradaki maalesef Türkmen kardeşlerimizi, Suriye vatandaşlarını öldürüyorsunuz. DAİŞ'le mücadele adı altında ülkede faaliyet gösteren diğer terör örgütlerini destekleme yanlışına düşenler de var" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...