Restorasyona ‘terör’ engeli

Düzenleyen:
Restorasyona ‘terör’ engeli

GÜNDEM Haberleri

Terörden hasar gören Diyarbakır’ın tarihi simgesi “4 Ayaklı Minare”nin restorasyonunun da terör engeline takıldığı ortaya çıktı.

Damla PEKER ANKARA
Diyarbakır’ın simge anıtlarından Minare terör saldırısı görmüş,  buna tepki gösteren ve hemen sonrasında teröre kurban giden Baro Başkanı Tahir Elçi’nin önünde yaptığı son açıklama ile Türkiye gündemine taşınmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2014 yılında onarımı yapılan minarenin iki ayağı geçen hafta çıkan bir çatışmada kurşunlanarak tahrip edilmişti. Tahir Elçi’nin katledilmesiyle ilgili Başsavcılık Dört Ayaklı Minare çevresinde olay yeri inceleme çalışması yapmak istemiş ancak bu terör örgütünün hain saldırısına takılmıştı. Benzer engellemenin daha önce de hasar tespiti için gönderilen Kültür ve Turizm Bakanlığı ekiplerine dönük gerçekleştirildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...