FETÖ/PDY'nin tepe yönetimine operasyon! 73 şüpheliden 43'ü yurt dışında firari

Düzenleyen:
FETÖ/PDY'nin tepe yönetimine operasyon! 73 şüpheliden 43'ü  yurt dışında firari

GÜNDEM Haberleri

Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) yönelik operasyonlar ara vermeden devam ediyor. Dünkü operasyonların merkezi Ankara'ydı.

Ebru Karatosun ANKARA - Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ana soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin tepe yönetimine yönelik Ankara merkezli 10 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Fethullah Gülen, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca, Önder Aytaç ve Akın İpek'in de aralarında bulunduğu 73 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bu isimlerden 43'ü yurt dışında. Karaca gibi tutuklu şüpheliler de var. Bu yüzden yurt içinde olduğu belirlenen 22 şüpheliden Kazım Avcı (Ankara), Cemal Türk (Şanlıurfa), İlhan İşbilen, Ali Çelik ve Dilaver Azim (İstanbul) gözaltına alındı. En dikkat çeken iki zanlı, eski AK Parti İzmir milletvekili İlhan İşbilen ile Kazım Avcı. İstanbul'da yakalanan İşbilen, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Polis, bir dönem Fethullah Gülen'in doktorluğunu yapan Kudret Ünal'ı da gözaltına almak için Beylikdüzü'ndeki iş yerine gitti ancak yerinde bulamadı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...