PKK, 'Haçlı'dan bile beter...

Düzenleyen:
PKK, 'Haçlı'dan bile beter...

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağı 9 gün sonra kısa bir süre için kalktı. Din düşmanı PKK, özellikle cami ve okulları hedef almış.

Terör örgütü Sur’u perişan etti. Cami ve okullar yanmış evlerin duvarları delik deşik. Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağı 9 gün sonra kısa bir süre için kalktı. Teröristlerin verdiği ağır hasar ortaya çıktı. Din düşmanı PKK, özellikle cami ve okulları hedef almış. Osmanlı’nın emaneti Kurşunlu Cami kullanılamaz durumda. Evlerin duvarı kurşun iziyle dolu. Sokaklar hendek ve barikattan geçilmiyor. Dükkânını açamayan esnaf dertli. Eve hapsolan halk da “Hayatı bize zehir ettiler” diye isyanda... 
PKK, 'Haçlı'dan bile beter...
PKK'lı teröristlerin hendek ve barikatları bölgedeki halkı bıktırdı. Vatandaşlar alabildikleri eşyalarını alıp akrabalarının evine gitmeye çalışıyor. Terör örgüt PKK'nın harabeye çevirdiği Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde önceki akşam kaldırılan sokağa çıkma yasağı, dün tekrar ilan edildi. Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının kaldırdığı süre içinde vatandaşlar, fırsattan istifade üç beş parça eşya alıp evlerini terk etti. Kısa sürede kaldırılan yasakta 5 binin üzerinde vatandaşın evlerini terk ettiği tahmin ediliyor. İlçe'de duvarlar delik deşik. Camiler harap halde. Esnaf ise isyanda. Muharrem K. onlardan biri. Talihsiz adam "Burası herkese yeter, bir an önce çözüm bulun. Önümüzde kış var, mağdur olduk" dedi. Yaşar B. "Olaylar canımıza artık tak etti. Evlerimizin içine hasardan dolayı giremiyoruz. Burada yaşayan insanlar ekmeğe muhtaç" diye isyan etti. Esnaf Ahmet G. "Aylık kira 2 bin lira. Bunu bile çıkaramadım. Cepten yiyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı. Şehrin en işlek noktasında olan dükkânımız hiç iş yapmıyor" diye konuştu. İlçeye giriş çıkışlar polis kontrolünde yapılıyor. Birçok ev ve işyerinin zarar gördüğü çatışmalardaki harabe kente, tarihi Kurşunlu Cami ise küle döndü. Sadece caminin içerisinde bulunan Kur’an-ı Kerim'lerin zarar görmediği görüldü. Sur'da 9 günlük çatışmalarda, 2 polis şehit olurken, 31 PKK'lı da öldürüldü. Harabeye dönen bir başka yer ise Mardin’in Nusaybin ilçesi. PKK’lıların hendek kazarak halkın hayat alanını işgal etmesi, akabinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalardan bıkan halk, buldukları araçlarla tahrip olan evlerinden çıkarabildikleri eşyayı alarak ilçe dışındaki akrabalarının evine gitmeye çalışıyor. Vatandaşlar, hendekler nedeniyle evlerinin bulunduğu bölgelere araç sokamayınca, eşyalarını ana caddelere kadar sırtlarında ve el arabalarıyla taşımak zorunda kaldı. PKK’lıların zulmünden kaçan aileler ise, Nusaybin'de korkudan kameralara konuşmak istemiyor. Yaşanan çatışmalardan dolayı perişan olduklarını, çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu kaydeden ilçe halkı, tek çareyi göç'te buluyor. Öte yandan ilçede hainler bir camiye roketatarlı saldırı düzenledi. Hendeklerin olmadığı Dicle Mahallesi Metin Sokak’taki Molla Said Zan Camii’ne atılan roketatar, caminin kubbesine isabet etti. Duruma ise bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...