Tarihe kurşun

Düzenleyen:
Tarihe kurşun

GÜNDEM Haberleri

Tarihî yapılar restore edilerek turizme kazandırılırken, PKK’lı teröristlerce kazılan hendek ve tuzaklanan patlayıcılar bu eserleri tahrip ediyor.

Damla Peker ANKARA 
Restore edilerek turizme kazandırılan tarihî yapılar PKK’lı teröristler tarafından tek tek tahrip ediliyor. Kültür turizmin kalbi olan ve yılda 2 milyona yakın turist çeken Doğu ve Güneydoğu illeri, yaşanan terör olaylarıyla zor günler geçiriyor. Özellikle ‘UNESCO Dünya Kültür Mirası’ Listesine giren Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin bulunduğu Sur ilçesinde PKK’lıların saldırıları tarihî dokuyu ortadan kaldırıyor. İlçe’de şiddetlenen çatışma ve saldırılarda Paşa Hamamı, Yoğurt Pazarı gibi pek çok kültürel yapı tahrip edildi. 2012 tarihinde restore edilip yeniden ibadete açılan Orta Doğu’daki en büyük Ermeni Kilisesi olan Surp Giragos Ermeni Kilisesi de yaşanan çatışmalardan hasar gördü. Yine Kasım ayında Şeyh Mutahhar Camii Dört Ayaklı Minaresi ayakları ağır silahlarla açılan ateşle tahrip oldu. 4 sütun üzerine inşa edilen ve dünyada bir benzeri bulunmayan minarenin iki ayağının yan sıra Caminin içinde bulunan Kur’anı kerimlerin bazıları da yangında kül oldu. Diyarbakır gibi Mardin’deki tarihî yapılarda terörden nasibini aldı. Teröristlerin önceki gün Dargeçit’te gerçekleştirdiği saldırılarda Safa Mahallesi’ndeki Ulu Cami’de büyük hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları için bölgeye giden ekipler de teröristlerin saldırıları sonucu bir sonuç alamadan geri dönüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...