HDP Sur’u gerdi 2 kişi can verdi!

Düzenleyen:
HDP Sur’u gerdi 2 kişi can verdi!

GÜNDEM Haberleri

HDP, operasyonları protesto etmek için halkı sokağa döktü, savaş alanına dönen Sur’da 2 kişi öldü.

Kobani bahanesiyle onlarca kişinin ölümüne yol açan terör örgütü yanlısı HDP bu defa Diyarbakır’ı karıştırdı. Sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi’nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ederken, HDP, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için kentte yürüyüş yapacağını duyurdu. Diyarbakır Valiliği de yürüyüşün kanunsuz olduğunu açıklayarak, kanunsuz yürüyüşe halkın itibar etmemesini istedi.
HDP’nin çağrısı üzerine Ekinciler Caddesi üzerine çıkan ve aralarında yüzlerinin maske ile kapalı olduğu gruplar caddeyi barikatlarla kapatmak istedi. Zırhlı araçlar ve TOMA’lar ile cadde üzerine gelen polis, yol kapatan göstericileri havaya ateş açarak, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Gruplar ise polise taşlı saldırıda bulundu. Merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi 202’nci Sokak’ta çıkan olaylarda silahla vurulan 21 ve 18 yaşındaki iki genç öldü, 2 kişi de yaralandı. 
Kontak ve kepenk kapatma eylemi, ulaşımı aksattı ve kent sakinlerini mağdur etti. Hayatı olumsuz etkileyen çağrı üzerine fırın ve eczaneler dışındaki iş yerlerinin büyük bölümünün kepenk kapattığı görülürken, belediyeye ait toplu taşıma araçları da hizmet vermedi. Vatandaşlar, en çok ulaşım konusunda mağduriyet yaşarken, uzun süre duraklarda bekleyenler otobüslerle gidecekleri yerlere yürümek zorunda kaldı. Yaşadıkları tedirginlik nedeniyle bazı ev sakinlerinin dışarı çıkmadığı Diyarbakır’da, bazı aileler de çocuklarını okula göndermedi. 

HDP Sur’u gerdi 2 kişi can verdi!

Vatandaş kaçıyor PKK engelliyor!

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi çok sayıda vatandaş evlerinden ayrıldı. Vatandaşların bir bölümü yanlarına aldıkları eşyaları yükledikleri araçlarıyla çevre köyler başta olmak üzere Şırnak, Batman ve Mardin’e gitti. Cizre ve Silopi’de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek için PKK’lı teröristler, Nusaybin ve İdil caddelerinde durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapattı. Bu sırada durmayan bir araca teröristler, uzun namlulu silahla ateş açtı. Saldırıda, araçta bulunan Mevlüde İğdi (15), merminin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. PKK’lı teröristlerin karayolunu kapatması üzerine aileler, yaya olarak ilçeden ayrıldı. Cizre’deki en büyük göç, teröristlerin çok sayıda hendek kazdığı Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahallelerinde yaşanırken, kalan aileler gıda malzemesi almak için marketlere yöneldi.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...