Davutoğlu: Avrupa ile ikinci bahar

Düzenleyen:
Davutoğlu: Avrupa ile ikinci bahar

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu: Merkel’in de dediği gibi sık sık bir araya gelmeliyiz. Türkiye dışlandığında psikolojik engeller artar. Son 14 yılın en yoğun görüşmelerini yapıyor, somut neticeler alıyoruz

CEREN KENAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye- AB ilişkilerinde en somut sonuçların alındığı bir dönemden geçildiğini söyledi. Brüksel’de Avusturya Şansölyesi Werner Faymann’ın ev sahipliğinde düzenlenen göç konulu Fikirdaş Ülkeler Toplantısı’na katılan Davutoğlu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Brüksel’de yaptığı ikili görüşmelerin sürece önemli katkı sağladığını kaydeden Davutoğlu, “Sayın Çipras ve Sayın Merkel ile yaptığımız görüşmeler sonrasında bir ortak çalışma devreye girecek, bu eylem planı içinde atılacak detaylı adımları birlikte ele almak için Sayın Merkel ile mutabık kaldık. 22 Ocak’ta Berlin’de Türkiye-Almanya Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı gerçekleştireceğiz” dedi. Berlin’de de mülteci meselesinin ele alınacağını vurgulayan Davutoğlu, “Ege’de yaşanan insani trajediyi bitirecek yolları konuşacağız. Merkel bu konuda güçlü bir liderlik sergiliyor, inisiyatif almış olması önemli. Var olan görüş ayrılıkları bir engel teşkil etmiyor” diye konuştu. 
LİDERLER BİZİ DESTEKLİYOR
Avrupa’yla ilişkilerde yeni ve güçlü bir dönemin başlangıcına gelindiğini kaydeden Başbakan, “Merkel de ikili görüşmede söyledi, en önemli şey sık sık bir araya gelmemiz. Olayları paylaşarak ele almamız. Bu olduğu zaman olan problemler aşılır, ama Türkiye dışlandığı zaman ya da araya mesafe girdiği zaman, aradaki psikolojik engeller artar. Şu günkü atmosferin devamı önemli” dedi. Vize muafiyeti için gerekli tüm reform kanunlarını bir paket içerisinde meclise getireceklerini bildiren Davutoğlu şunları vurguladı: “Böylece hem vize muafiyeti süreci hızlanacak hem AB ile yürüttüğümüz bu ivme sürecek hem de ondan sonra devreye sokacağımız yargı reformu ile ilgili adımlar da 23 ve 24 numaralı fasılların açılmasının önünü açacak. Dolayısıyla bir kaç alanda aynı anda süreci işletiyoruz: Mülteciler dahil olmak üzere stratejik iş birliği, vize muafiyeti süreci ve fasılların açılması ile Türkiye Avrupa Birliği ilişkilerinin ivme kazanması. Bir ay bile geçmedi zirvenin üzerinden ama son 14 yılın en yoğun görüşmelerinin yapıldığı ve en somut neticelerinin alındığı bir süreçten geçiyoruz. Bütün liderler Türkiye’nin bu anlamda önemi ve yeni hükümetle birlikte aldığımız bu inisiyatifler konusunda son derece güçlü ifadelerle destek verdiler.” 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...