TİKA’dan Afşar Türkmenlerine yardım

Düzenleyen:
TİKA’dan Afşar Türkmenlerine yardım

GÜNDEM Haberleri

TİKA, Afganistan’ın başkenti Kabil’in Afşar bölgesinde yaşayan Türkmenlere halı dokuma tezgahı ve dikiş makinesi dağıttı.

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’in Afşar bölgesinde yaşayan Türkmen ailelere halı dokuma tezgahı, dikiş makinesi ve iplik yardımı yaptı.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 Türkmen ailesine halı örme tezgahı ve 10 aileye de dikiş seti dağıttıklarını söyledi.

TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ise, Afganistan'da birçok projeye destek verdiklerini ve önceliklerinin istihdama yönelik çalışmalar olduğunu belirterek "Türkmen ailelerin dokuyacakları halıların ve dikecekleri elbiselerin ve diktikleri elbiselerin satışı için TİKA olarak sergi düzenleyeceklerini" ifade etti. 

TİKA sayesinde halı dokuma tezgahına sahip olan Bebe Hadice, eşi hasta olduğu için çalışmak zorunda kaldığını ve daha önce çok düşük ücretle başkalarının tezgahında halı dokuduğunu belirtti ve "Artık kendi halı tezgahım var, bununla dokuyacağım halıları iyi fiyatla satıp daha iyi şartlarda yaşayabileceğiz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...