Kritik görüşme sonrası AK Parti'den açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Kritik görüşme sonrası AK Parti'den açıklama

GÜNDEM Haberleri  / iha

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, TBMM İç Tüzüğü ve reformları görüşmek üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, TBMM İç Tüzüğü ve reformları görüşmek üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından önemli başlıklar:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik görüşme sonrası yaptığı açıklamada, 'Görüşmede, Başbakan başkanlık sistemini gündeme getirdi. Bizim için ese olan temel kah ve hürriyetlerdir. Demokratik değerler üzerinden mekanizmalar tartışmalıdır. Bahçeli görüşmede parlementer sistemden yana olduğunu belirtti. Türkiye'de kuvvetler ayrılığının tam olarak sağlanabilmesi lazım. Bunun başkanlık sistemi üzerinden tartışılması gerektiğini söyledik. Reform yasaları konusunda destek istedik. Görüşmede iç tüzüğü görüştük, Meclis'in çalışma modeli eskidi. Komisyonun eşit sayıda olması konusunda mutabıkız. Sayın Bahçeli'ye teröre karşı bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...