Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İpek ailesi ihtiyaçları için aylık 100’er bin lira istedi

Düzenleyen:
İpek ailesi ihtiyaçları için aylık 100’er bin lira istedi

GÜNDEM Haberleri

Koza-İpek Holding bünyesindeki 22 şirkete kayyum atanmasının ardından İpek ailesi, ihtiyaçlarının giderilmesi için dikkat çekici bir adım attı.

Ebru KARATOSUN ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Koza-İpek Holding’e ve bünyesindeki 22 şirkete kayyum atanmasının ardından İpek ailesi, ihtiyaçlarının giderilmesi için kayyumdan talepte bulundu. İpek ailesi tarafından kayyum atanan şirkete gönderilen yazıda şirket hissedarları Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek ve Pelin Zenginer’in ihtiyaçlarının karşılanması için aylık 100’er bin TL’nin şirketin kâr payından hesaba yatırılması istendi. Ayrıca İpek ailesine ait 6 taşınmaz ve 4 aracın da Akın İpek’in kardeşi Cafer Tekin İpek’e ‘makul’ bir fiyata kiralanmasına ve bedelinin de şirketin kâr payından ödenmesi talebi geldi. Talep yazısında son olarak İpek ailesi, kayyum atanmasının ardından işten aile fertlerinin yanında yardımcı personel olarak çalışan ailenin güvenini kazanmış, can ve mal güvenliği emanet edildiği vurgulanan 22 kişinin işten çıkarılmaması, çıkarılanların da tekrar işe alınması istendi. Yine bu çalışanların ücretlerinin de şirketin kar payından ödenmesi gerektiği belirtildi. Kayyum, İpek ailesinin bu taleplerini soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Soruşturma Bürosu’na sordu. İpek ailesinin taleplerinin yer aldığı yazıda, “Yapılacak işlemler hakkında tarafımıza bilgi verilmesini arz ederiz” denildi. Yazıyı değerlendiren savcılık, İpek ailesinin bu taleplerini reddetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...