Meclis Kahramanı mektubu gönderdi

Düzenleyen:
Meclis Kahramanı mektubu gönderdi

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis'te grubu bulunan 4 partinin liderine yazdığı mektup gönderildi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis'te grubu bulunan 4 partinin liderine yazdığı mektupta, kurulacak Anayasa Uzlaşma Komisyonu için 25 Ocak Pazartesi gününe kadar üyelerin bildirmesini istedi.

Alınan bilgiye göre, Kahraman'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yazdığı mektupta, yeni anayasa ihtiyacına vurgu yapıldı. Kahraman, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

TOPLUMDA MEMNUNİYET OLUŞMAMIŞTIR

"Mevcut anayasamıza yönelik olarak gerek siyasi partiler gerekse sivil toplum örgütleri ve toplumun farklı kesimleri tarafından yoğun eleştiriler geldiği malumlarınızdır. Bunun yanı sıra siyasi partilerin seçim beyannamelerinde anayasa değişikliği vaadinde bulundukları bilinmektedir. Bugüne kadar yapılan kısmi değişiklikler, bütüncül bir bakış açısının bulunmayışı yüzünden ihtiyaca cevap verememiş, Anayasa'daki 177 maddenin 113'ü değiştirildiği halde toplumda istenen memnuniyet oluşmamıştır. Anayasanın yeniden ele alınmasının bir zaruret olduğu yönündeki toplumsal kanaatte bir farklılaşma olmamıştır.

Başbakan Davutoğlu'nun, yürüttüğü temaslar çerçevesinde, 24. Dönem'de sonuçlandırılamamış çalışmaların devamı istikametinde bir mutabakata varıldığını aktardığı hatırlatılan mektupta, şunlar kaydedildi:

UZLAŞMA KOMİSYONU KURULACAK

"O nedenle, anayasa çalışmalarını tekrar ele almak ve toplumun beklentilerine uygun olarak hukuk devleti ve çoğulcu demokrasi ilkelerine dayalı yeni bir anayasa taslağının Meclis'e getirilmesi gayesiyle, makul sürede çalışmalarını tamamlamayı hedefleyen bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulacaktır. Kurulacak komisyona partinizi temsilen üç sayın üyenin isimlerini, 25 Ocak 2016 Pazartesi gününe kadar bildirilmesini rica eder, yakın ilgi ve desteğinizi göstermeniz temennisiyle hayırlı çalışmalar ve neticeler dilerim.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...