Sare Davutoğlu ana ocağında

Düzenleyen:
Sare Davutoğlu ana ocağında

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, “Çocuklarımıza Kur’an öğretmek, onların o temiz gönüllerine mukaddes kitabımızı nakşetmek ne kadar değerli bir hizmet” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı ana ocağı Üçlerkayası Köyü’nde ailesi tarafından annesi Refia Miske adına yaptırılan “Refia Hatun Kur’an Kursu”nun açılışını gerçekleştirdi. Kur’an-ı kerim okunan açılışta konuşan Sare Davutoğlu, Kur’an Kursu’nun yapımında öncülük eden dayısı Hüseyin Kundak’a teşekkür etti. Rahmetli annesinin adını verdikleri Refia Hatun Kur’an Kursu’nun açılışı için bir araya geldiklerini belirten Davutoğlu, şunları anlattı: “Masallarda, hikayelerde bir köyden bahsedildiğinde, zihnimde canlanan şey gerçekten hep burasıydı. Bana anlatılan çocukluğumdan beri duyduğum güzel hatıralar bu şirin köyün güzel insanlarının bereketinin hatıraları geçmişten bize kalan bir miras oldu.”
Birçok kültürel faaliyet için, bu güzel ve şirin mekanın ev sahipliği yapmasını dileyen Davutoğlu, şunları söyledi: “Çocuklarımıza Kur’an-ı kerim öğretmek, onların o temiz gönüllerine mukaddes kitabımızı, ilahi kelamımızı nakşetmek ne kadar değerli bir hizmet. İnşallah, bu kurstaki evlatlarımız, okuduklarını anlayarak, anladıklarını hayata geçirerek, hayata güzellikler katacaklar. Sosyal hayatımızın inşasında ilim ve irfan yolunda öncülük edecekler. Allah zihinlerini ve bahtlarını açık etsin. Hepsine inşallah ilim yolunda hayatlarının her aşamasında güzellikler bahşetsin.”
Sare Davutoğlu ana ocağında
‘Başbakanımız çocuklarıyla az fakat kaliteli vakit geçirir’

Kur’an kursunun açılışı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sare Davutoğlu, kızı Hacer Büke’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu çok fazla göremediğinden yakınmasıyla ilgili soru üzerine, “Sorumluluk arttıkça elbette... Fakat sağ olsun Başbakanımız evlatlarıyla kısa da olsa çok kaliteli vakit geçirir” dedi. Babasıyla ilgili duygularını anlatan Hacer Büke Davutoğlu da, “Şu an yakınmak değil, farklı bir boyut aldı o yakınma. Hiç göremiyorum. Ama ne yapalım işte” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...