Habur Sınır Kapısı’ndaki TIR kuyruğu 30 kilometre oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Habur Sınır Kapısı’ndaki TIR kuyruğu 30 kilometre oldu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Habur Sınır Kapısı’nın geçişlere kısmen açık olması nedeniyle Mardin’in Nusaybin ile Şırnak’ın İdil ilçeleri arasında 30 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Habur Sınır Kapısı’nın açıldığı haberi üzerine Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ve Kuzey Irak’a yük taşıyan TIR ile kamyonlar, Cizre ve Silopi yollarının sokağa çıkma yasakları nedeniyle kapalı olması yüzünden Mardin’in Nusaybin ile Şırnak’ın İdil ilçeleri arasında yaklaşık 30 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

TIR şoförü Halil Öziş, 6 Aralık’ta Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geldiğini ve iki günde buraya ulaştığını belirterek, “34 gündür bu yüklü TIR ile burada bekliyoruz. Hiçbir ilerleme yok. Yazık günah” dedi.

Beşir Kaya adlı TIR şoförü ise, “Yaklaşık 25-26 gündür yükün altında bekliyoruz. Mağdur durumdayım. Babam yaklaşık 35 gündür Irak’ta bu durumda. Bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Devletten destek bekliyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...